Un deputat PNL le propune colegilor ca eurodeputatii liberali sa nu voteze rezolutia PE privind statul de drept in Romania

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 10:18
5369 citiri
Un deputat PNL le propune colegilor ca eurodeputatii liberali sa nu voteze rezolutia PE privind statul de drept in Romania
Foto: Arhiva Facebook/ Gigel Stirbu

Deputatul PNL Gigel Stirbu a anuntat ca va propune in sedinta de marti a BEx al partidului ca europarlamentarii PNL sa nu voteze rezolutia din Parlamentul European privind statul de drept in Romania, deoarece tara noastra nu trebuie sa piarda fonduri europene din aceasta cauza.

"Au aparut in spatiul public foarte multe discutii referitoare la o sanctiune din partea Uniunii Europene prin care Romaniei sa i se restrictioneze accesul la fondurile europene.

Punctul meu de vedere, ca vicepresedinte al Partidului National Liberal, este ca nu mi se pare corect ca PNL si europarlamentarii PNL sa voteze o astfel de rezolutie, pentru ca noi, inainte de a fi europeni, suntem romani si, orice ar face ceilalti, noi vom avea grija de spiritul nostru", a scris Gigel Stirbu, intr-o postare pe Facebook.

Vicepresedintele regional pe regiunea S-V Oltenia al PNL mai spune ca nu accepta ca partidul sa fie parte a unei intelegeri prin care Romania sa piarda fonduri europene.

"PNL este singurul partid "national" din Romania, iar eu, Gigel Stirbu, ca parlamentar national, nu voi accepta ca PNL sa fie parte a unei intelegeri prin care tara noastra sa piarda fondurile europene.

In Biroul Executiv al PNL, de astazi, voi propune o discutie pe aceasta tema", a completat Stirbu.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, in timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situatia din Romania, modificarea Legilor Justitiei, afirmand ca CE nu va ezita sa aduca "in fata instantei guvernul roman daca regulile sunt incalcate".

Oficialul european a mai declarat ca protestatarii din 10 august nu pot fi definiti ca fiind "huligani", din imaginile vizionate in acea perioada reiesind ca acestia au fost pasnici. Timmermans a precizat ca anterior ca a privit socat cand protestatarii au fost batuti atunci in Piata Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat sa participe si premierul Viorica Dancila.

Parlamentul European urmeaza sa adopte, in prima saptamana a lunii noiembrie, o rezolutie privind statul de drept in Romania, a declarat europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai.

Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, luni seara, la Strasbourg, intr-o "sedinta extraordinara" pe tema situatiei din Romania, inaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august si statul de drept.

Iata aici cum a decurs sedinta - Timmermans avertizeaza guvernul PSD: Situatia din Romania s-a degradat. Am fost socati de imaginile cu protestatari agresati, ei nu erau huligani (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#rezolutie PE statul de drept Romania , #stiri Gigel Sorinel Stirbu