Bilantul lui Gino: Ce s-a schimbat in fotbalul romanesc dupa plecarea lui Dragomir

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 12:38
2102 citiri
Bilantul lui Gino: Ce s-a schimbat in fotbalul romanesc dupa plecarea lui Dragomir
Foto: Digi 24

Gino Iorgulescu implineste duminica o luna din momentul in care a preluat oficial sefia Ligii Profesioniste de Fotbal. Dupa o sedinta furtunoasa, presarata cu influente politice, Gino Iorgulescu il invingea pe Dragomir si promitea ca va aduce normalitatea in fotbalul romanesc.

Ziare.com va prezinta modul in care au evoluat lucrurile in ultima luna a fotbalului romanesc, comparativ cu evenimentele petrecute in perioada in care Liga 1 era condusa cu Dumitru Dragomir.

Gino Iorgulescu a avut o prima luna lipsita de scandaluri majore, in care a preferat sa fie cat mai discret. Cu toate acestea, se observa deja primele schimbari.

Oamenii lui Dragomir au plecat de la Liga - Prima preocupare a lui Gino Iorgulescu a fost indepartarea oamenilor lui Dumitru Dragomir. S-a lovit insa de o problema, deoarece acestia erau protejati de contractele de munca. In cele din urma s-a ajuns la o intelegere pe cale amiabila, iar Sandu Boc, Catalin Ciubota, Olimpiodor Antonescu si Catalin Popa au plecat de la Liga.

Gino Iorgulescu, socat de cele gasite la LPF: Nu e normal asa ceva!

Nu a cedat presiunii cluburilor - Singura miza importanta din acest final de an a fost dorinta unor cluburi de a amana ultimele doua etape, invocand conditiile meteo nefavorabile. LPF nu a cedat insa si a prezentat o prognoza meteo pana la finalul anului, din care reiesea ca meciurile vor putea fi organizate in conditii normale.

Discretie in in relatia cu presa - Gino Iorgulescu a renuntat la conferintele de presa saptamanale pe care Dumitru Dragomir le organiza si prefera sa aiba aparitii cat mai rare. Comunicarea dintre Liga si mass-media se face prin intermediul unor comunicate de presa, de cele mai multe ori scrise intr-un stil ce aduce aminte de perioada comunismului. In plus, LPF a alocat 40.000 de euro pentru crearea unui site nou.

Sprijin pentru fostii fotbalisti - Gino Iorgulescu a ales sa-si cedeze jumatate din salariu pentru infiintarea unui fond destinat ajutorarii fostilor fotbalisti. La fel a procedat si secretarul general Justin Stefan. Vestea a suscitat un interes urias printre fostii fotbalisti, care l-au asaltat cu telefoane pe Iorgulescu. Acesta a reactionat nervos si a cerut sa nu mai fie deranjat personal.

Aceeasi brambureala la comisii - Gino Iorgulescu promitea ca va urgenta cazurile aflate pe rolul comisiilor Ligii, insa lucrurile decurg la fel ca in mandatul lui Dragomir. Amanarile sunt la ordinea zilei, astfel ca Liga judeca in continuare un litigiu intre Iulian Tames si Dinamo, desi fotbalistul a plecat din Stefan cel Mare in urma cu un an si jumatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gino Iorgulescu schimbari LPF, #Gino Iorgulescu decizii LPF, #Gino Iorgulescu schimbari Dragomir , #LPF