Ziare.com

Curtea de Apel dezvaluie tertipul folosit de Giovani Becali

Marti, 20 Mai 2014, ora 08:07

   

Curtea de Apel dezvaluie tertipul folosit de Giovani Becali
Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti explica modul in care fostul impresar Giovani Becali a incercat sa reia procesul din Dosarul Transferurilor, folosindu-se de un tertip.

Curtea de Apel Bucuresti a prezentat motivarea deciziei de respingere ca inadmisibila a contestatiei in anulare pe care Giovani Becali a depus-o dupa ce a fost condamnat.

Potrivit CAB, Giovani Becali a incercat sa mascheze prin aceasta contestatie un apel, in dorinta de a relua procesul. Cererea sa a fost insa respinsa.

"In ipoteza in care cauza prezumata de incetare a procesului penal a facut obiectul unei evaluari nemijlocite a instantei, care a statuat neechivoc asupra inaplicabilitatii sale si a dispus condamnarea inculpatului, hotararea se bucura pe deplin de autoritate de lucru judecat, iar argumentele instantei nu mai pot fi repuse in discutie. Intr-o atare situatie, contestarea hotararii tinde nu la inlaturarea viciului de procedura derivat din omisiunea de a examina incidenta unui impediment procedural, ci la reevaluarea in substanta a fundamentului faptic si juridic al solutiei in sine (error in judicando), pe calea unui apel deghizat", motiveaza instanta, potrivit Mediafax citat de Realitatea TV.

Giovani Becali a sustinut, in contestatia depusa, ca bugetul statului nu a fost prejudiciat, dar si ca FC Dinamo nu s-a constituit parte civila.

"Sub un prim aspect, instanta investita in actuala contestatie retine, de principiu, ca o contestatie in anulare poate avea ca temei exclusiv nulitatea actelor de procedura efectuate (error in procedendo), nu si gresita solutionare a fondului cauzei (error in judicando). Aceasta inseamna ca numai hotararile judecatoresti definitive grefate pe incalcari, de o anumita gravitate, ale normelor de procedura pot face obiectul contestatiei in anulare. (...) Prin urmare, interpretarea data aspectelor de drept penal substantial ori modul de evaluare a chestiunilor faptice, ambele existente intr-o hotarare penala definitiva, nu pot face obiectul contestatiei in anulare", precizeaza Curtea de Apel

Impresarul Giovani Becali a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vivat Curtea de Apel, ca nu s-a luat dupa el,

Ca degeaba da din gura cu viciu de procedura!
Sa stea jegul la parnaie, ca acolo ii e locul,
Dac'a facut arogantze si si-a exhibat norocul!!

 

prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul

Se fac multe ilegalitati pe lumea asta, dar oamenii mai "merg pe burta". In schimb, in "neamul de razboinici" al lui Becali aroganta, fudulia si prostia sunt ridicate la mare rang. Degeaba se vor mai bate cu pumnul in piept, ca la CV tot puscariasi va scrie!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor