Cursuri de formare in meserii agricole, cu fonduri europene

   

Un numar de 310 persoane din comunele Calugareni, Greaca, Stoenesti si Singureni din judetul Giurgiu vor participa, in perioada februarie-august 2009, la cursuri de formare profesionala in meserii agricole si vor primi consultanta privind dezvoltarea unor afaceri in mediul rural, in cadrul unui proiect care va beneficia de finantare europeana. ''Proiectul Extens Rampa este o continuare a proiectului Rampa desfasurat anul trecut in judetul Giurgiu si are ca scop realizarea unui program de formare profesionala si consultanta pentru dezvoltarea rurala'', a declarat, marti, cu ocazia lansarii acestui proiect, coordonatoarea proiectului, economistul Ioana Bichir.

In cadrul acestui proiect vor fi organizate cursuri de formare in meseriile agricole precum cele de legumicultor, cresterea bovinelor, pescari, lucratori in pensiuni agroturistice sau cursuri pentru utilizarea calculatorului si se va oferi si consultanta privind deschiderea unei afaceri sau accesarea fondurilor europene. Proiectul vine ca o continuare a proiectului ''Rampa'', desfasurat anul trecut in judetul Giurgiu.

Cu acest prilej, 91 de persoane s-au calificat in meserii agricole si de agroturism ori au invatat folosirea calculatorului, 25 de persoane au primit consultanta privind accesarea fondurilor pentru agricultura si alte doua sute de persoane au primit informatii si consultanta in ceea ce priveste accesul pe piata muncii. Proiectul ''Extens Rampa'' va beneficia de finantare europeana in suma de 50.000 de EURO.
Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 12:05
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1467 ori

Cele mai citite stiri
Seful Jandarmeriei Giurgiu a demisionat! De ce, VEZI AICI
Colonelul Tiberiu Demeter, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Giurgiu, a parasit functia si ...
Avem si noi coruptii nostri! Cati giurgiuveni au fost condamnati pentru acte de coruptie in ultimii patru ani?
Romania Curata si Societatea Academica din Romania au lansat miercuri "Harta coruptiei locale", o ...
Bilant al sarbatorilor de Paste pe sosele: un mort, patru oameni raniti grav si alti cinci, raniti usor
In timp ce majoritatea giurgiuvenilor s-au relaxat si s-au distrat in mini-vacanta de Paste, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook