Goldman Sachs, acuzata de Senatul SUA de manipularea pietelor financiare

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 16:08
1535 citiri
Goldman Sachs, acuzata de Senatul SUA de manipularea pietelor financiare
Foto: Daylife

Gigantul financiar Goldman Sachs a fost acuzat de o comisie a Senatului american de inselarea clientilor si manipularea pietelor, intr-un raport despre motivele crizei financiare.

Pe langa Goldman Sachs, in raport se da vina si pe lacomia celor din sistemul financiar, reglementarile prea relaxate si conflictul de interese, relateaza Reuters.

Presedintele comisiei de investigatie din Senat, Carl Levin, a acuzat Goldman Sachs de faptul ca a profitat de pe urma clientilor, pe masura ce piata creditelor ipotecare se prabusea, in 2007. "In opinia mea, Goldman si-a inselat clientii si a inselat si Congresul", a spus Levin.

Raportul comisiei este unul din cele mai dure de pana acum, tonul sau fiind mai dojenitor decat al raportului efectuat de comisia numita de guvernul american, dat publicitatii in luna ianuarie, in care se mentiona ca nu exista "lucruri semnificative de raportat" in legatura cu rolul bancilor in criza.

Lui Levin i s-a alaturat si senatorul republican Tom Coburn, care, la randul sau, a atacat industria financiara.

"Toata lumea este de vina pentru acest dezastru, de la autoritatile federale, care au inchis ochii, la bancherii de pe Wall Street, care au avut o lacomie fara limite, si la membrii Congresului, care nu au reusit sa supravegheze situatia", a spus Coburn.

"Arata, fara urma de indoiala, lipsa eticii in unele institutii financiare, care au imbratisat conflictul de interese pentru a acumula averi personale, fara sa se gandeasca la impactul asupra clientilor", a adaugat senatorul republican.

Raportul nu a lovit doar in Goldman Sachs, ci si in Deutsche Bank, in fosta banca Washington Mutual Bank si in agentiile de rating Moody's si Standard & Poor's.

Potrivit lui Levin, raportul va fi inaintat Departamentului de Justitie, urmand ca acesta sa decida daca institutiile invinuite vor fi puse sub acuzare si in mod oficial.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Goldman Sachs manipulare piata, #criza financiara Goldman Sachs , #stiri Goldman Sachs