In 2050 vor fi de patru ori mai multe de masini in lume

Vineri, 30 Mai 2008, ora 18:20
1383 citiri
In 2050 vor fi de patru ori mai multe de masini in lume

Carlos Ghosn, directorul general al Renault Nissan, a spus, vineri, ca numarul masinilor aflate in folosinta va fi 2.9 miliarde de masini in 2050, iar acestea vor trebui sa aiba motoare ecologice.

"Pana in 2050, cred ca in lume vor fi 2,9 miliarde de masini, iar cel putin 2 miliarde vor fi in tari in care in prezent abia daca exista masini", a declarat Ghosn, la cel mai vechi club automobilistic din lume - Automobile Club de France, relateaza Reuters.

In prezent, in lume exista in jur de 650 de milioane de autoturisme.

Cresterea numarului de masini va fi determinata de pietele emergente din Asia, America de Sud si Africa, a spus Ghosn, citand un studiu al bancherilor de la Goldman Sachs, care estimeaza ca economia Indoneziei ar putea-o depasi pe cea a Japoniei, iar Nigeria va avea o economie mai importanta decat cea a Frantei.

Ghosn a spus ca este convins ca oamenii nu vor renunta la privilegiul de a avea un mijloc de transport motorizat individual si a adaugat ca aceste masini nu vor mai putea folosi benzina drept combustibil, din cauza scumpirilor si a rezervelor limitate.

Renault Nissan lucreaza, ca si alti producatori de automobile, la crearea unor sisteme care sa permita masinilor sa functioneze pe baza de hidrogen, care poate fi produs din alte surse decat benzina.

"Treabuie sa fie o masina fara emisii", a spus Carlos Ghosn. El a declarat ca va exista un val de consolidari in sectorul automobilelor, iar pe piata vor intra noi jucatori din tari cum ar fi China si India.

"India va avea o industrie auto la nivelul celei care exista acum in Statele Unite", a estimat Ghosn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Renault, #masini, #combustibil, #ecologic, #nissan, #miliarde, #Goldman Sachs, #2059 , #stiri Goldman Sachs