Batalia pe talente din Silicon Valley. Cele mai generoase beneficii pentru angajati

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 09:35
5035 citiri
Batalia pe talente din Silicon Valley. Cele mai generoase beneficii pentru angajati
Foto: CNN

De-a lungul anilor, angajatii din Silicon Valley, centrul californian in care isi au sediul cele mai importante companii ale momentului, s-au bucurat de numeroase privilegii la locul de munca, mancarea si jocurile gratuite fiind cateva dintre ele.

Insa pe masura ce competitia pentru atragerea si retinerea talentelor din industria IT s-a intetit, si beneficiile puse la bataie au devenit mai generoase.

Astfel, de curand, Apple si Facebook au anuntat ca vor finanta un program in cadrul caruia angajatele lor sa isi poata congela ovulele, procedura care costa cel putin 10.000 de dolari, potrivit estimarilor.

Facebook si Apple vor mai multe femei: Le dau bani pentru congelarea ovulelor

Exista numeroase alte metode neconventionale prin care greii din IT incearca sa isi motiveze specialistii. Acestea sunt cateva dintre cele selectate de Fortune:

Scaunul-pat. Google este una dintre companiile care ofera asa-numitele "Nap Pods", scaune confortabile concepute pentru ca angajatii sa poata avea parte de un "pui de somn" oricand simt nevoia. Acestea sunt prevazute cu un capac sferic care blocheaza stimulii externi precum zgomotul si lumina.

Atelier de biciclete. Accesul gratuit la biciclete este comun in campusurile din Silicon Valley. Facebook dispune chiar de un atelier la care angajatii isi pot repara propriile vehicule.

Cursuri gratuite. Multe companii din IT ofera cursuri gratuite de yoga, iar angajatii Fitbit, companie producatoare de dispozitive de monitorizare a activitatii fizice, pot merge la cursuri de kickboxing si zumba.

Bere pentru un an. Un startup din San Francisco, Hipster, le oferea la un moment dat angajatilor noi provizii pentru un an dintr-o marca de bere.

Plimbari cu elicopterul. Angajatii companiei de camere de supraveghere Dropcam primeau vouchere pentru plimbari gratuite cu elicopterul, insotiti de prieteni, iar elicopterul era pilotat chiar de CEO-ul Dropcam, Greg Duffy.

Dropcam a fost preluata in vara acestui an de Nest Labs.

Frizerie. Pentru cei care au nevoie de o tunsoare, Facebook pune la dispozitie frizeria aflata chiar la sediul companiei.

Cele cinci greseli fatale pentru care CV-ul tau ar fi respins pe loc la Google

Inchirieri de masini. Angajatii Google pot inchiria masinile electrice ale companiei timp de cateva ore in fiecare zi in interes personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#beneficii angajati Google, #angajati Facebook, #angajati IT , #angajati