Cum a ajuns un imigrant indian sa fie multimilionar in SUA

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 21:10
10486 citiri
Cum a ajuns un imigrant indian sa fie multimilionar in SUA
Foto: Twitter/Sundar Pichai

Seful Google, Sundar Pichai, a primit de curand un pachet de actiuni in valoare de 199 milioane de dolari. Insa cum a reusit un indian care provine dintr-o familie modesta sa conduca un imperiu al tehnologiei?

Anul trecut, compania a trecut printr-o reorganizare a afacerilor, prin nasterea holding-ului Alphabet Inc.

In consecinta, operatiunile de baza (motorul de cautare, publicitatea online, platforma video YouTube, serviciul de mail Gmail si sistemul de operare Android) au trecut in coordonarea filialei Google, iar Sundar Pichai a fost pus la conducere.

Ea s-a separat de celelalte proiecte, cum ar fi Google X, Nest sau Fiber.

In consecinta, sub umbrela Alphabet, coordonata de Sergey Bin si Larry Page, se afla acum 7 divizii.

Business Insider arata ca ascensiunea sefului Google a fost una fulminanta.

Povestea lui Sundar Pichai

- Pichai a copilarit in orasul Chennai din India. Tatal sau era inginer, iar mama sa lucra ca stenografa. Familia lui nu era una instarita, iar el si fratele sau dormeau intr-una dintre cele doua camere ale apartamentului lor.

- Inca de mic, Pichai si-a impresionat rudele prin faptul ca retinea toate numerele de telefon pe care le forma.

- In adolescenta, el a inceput sa fie pasionat de calculatoare. Primul sau program software realizat de la cap la coada a fost un joc de sah.

- La facultate, Pichai a studiat ingineria proceselor metalurgice, iar apoi a obtinut o brusa la universitatea americana Stanford.

- Mutarea in California, SUA, a fost un pas urias pentru el. "Tehnologia fost dintotdeauna o pasiunea de-a mea, iar unul din visurile mele era sa ajung in Silicon Valley. Imi placea sa citesc despre acel loc si sa ascult povestile unchiului meu", a marturisit seful Google.

- Primul mare soc pe care l-a avut cand a pus piciorul pe pamant american a fost sa vada cat de scump era totul. De asemenea, i-a fost greu sa se adapteze la inceput, mai ales ca iubita lui, Anjali, era inca in India.

- In cele din urma, cei doi s-au casatorit si au impreuna un fiu si o fiica.

- Dupa Stanford, Pichai a mers la Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania pentru programul de master. In aceasta perioada, el a lucrat la cateva firme, printre care McKinsey & Co.

- La Google a ajuns pe 1 aprilie 2004, in ziua in care a fost lansat Gmail. Fiind Ziua Pacalelilor, Pinchai a crezut ca acest serviciu de email gratuit e o gluma, insa s-a dovedit a fi contrariul.

- Pinchai a trecut cu bine de interviu si a fost angajat pentru a lucra la bara de cautare Google.

- Produsul a devenit unul crucial pentru companie in 2006, cand Microsoft a renuntat la Google si a optat pentru Bing ca motorul de cautare prestabilit pentru browser-ul Internet Explorer.

- In consecinta, Pinchai a facut lobby la producatorii de calculatoare sa includa bara de cautare Google pe hardware-ul lor.

- Aceasta provocare a reprezentat o mare oportunitate pentru el: a reusit sa ii convinga pe Larry Page si Sergey Brin ca Google are nevoie de un browser propriu. Si uite-asa s-a nascut Chrome.

- Ca lider, Pichai a fost intotdeauna placut de subordonati si a fost mai interesat sa obtina rezultate bune decat sa iasa in evidenta.

- Gratie realizarilor, a fost promovat in 2003 ca sef al diviziei ce se ocupa de sistemul de operare pentru dispozitivele mobile Android.

- El a fost cel care a fost facuta posibila achizitia Nest in 2014, compania care realizeaza senzori pentru asa-numitul Internet al lucrurilor. Tranzactia a valorat 3,2 miliarde de dolari.

- De asemenea, Pichai se afla in spatele sistemului de operare Chrome OS folosit la laptopurile Chromebook.

- El a ramas loial companiei, chiar daca a fost abordat in cateva randuri de catre Twitter.

- Toate acestea au condus la promovarea lui in urma cu doi ani ca sef al diviziei Google, devenind mana dreapta a lui Larry Page, avand in vedere ca se ocupa de produsele-cheie ale companiei, inclusiv cautarea pe Net, hartile, Google+, reclame si infrastructura.

- Pichai e un tip retras, insa mai posteaza din cand in cand pe retelele sociale fotografii in care joaca crichet sau militeaza pentru tara sa natala.

- In ciuda ascensiunii sale fulminante, el a ramas un om modest: "Intodeauna e bine sa lucrezi alaturi de oameni care te fac sa te simti nesigur pe tine pentru ca asa vei incerca mereu sa te autodepasesti", a explicat seful Google.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#poveste sef Google, #sef Google ascensiune, #povesti succes, #povesti afaceri succes, #afaceri succes , #angajati