Ziare.com

Motivul pentru care Google isi transporta angajatii cu feribotul

de Constantin Pescaru
Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 16:51

   

Motivul pentru care Google isi transporta angajatii cu feribotul
Google a fost nevoit sa inchirieze un feribot, ca mijloc de transport alternativ pentru autobuzele cu care ducea angajatii la biroul din Sillicon Valley.

Motivul din spatele deciziei a fost dat de administratia locala a San Francisco, care le-a cerut gigantilor din IT sa renunte la autobuzele pentru muncitori, avand in vedere ca ele aglomerau traficul.

In consecinta, Google a subcontractat un feribot pentru 30 de zile, perioada de test, iar angajatii companiei vor merge la birou cu acest vas de tip cataraman, care are o capacitate de 150 de pasageri.

Portul San Francisco va primi un comision pe durata proiectului, iar autoritatile au anuntat ca nu va fi un tarif special, insa nu au dezvaluit valoarea sumei.

Companiile din Silicon Valley au fost atentionate in repetate randuri din cauza autobuzelor speciale ce asigura transportul muncitorilor.

In replica, ele sustin ca traficul ar fi si mai aglomerat daca ar renunta la aceste mijloace, pentru ca angajatii lor ar trebui sa se deplaseze la birou cu masinile personale.

La inceputul acestei saptamani, mai multe companii din Silicon Valley, printre care Google, Apple si Facebook, au convenit sa plateasca un comision zilnic catre municipalitate pentru a permite autobuzelor sa utilizeze statiile existente, destinate transportului public.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1178 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor