Nu mai e "cool" sa lucrezi la Google. Angajatii se plang

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 11:18
6245 citiri
Nu mai e "cool" sa lucrezi la Google. Angajatii se plang
Foto: Google.com

Sa lucrezi la Google e ca si cum l-ai fi prins pe Dumnezeu de picior. Cu toate astea, actuali si fosti angajati folosesc un forum pe care se plang de conditiile grele si atmosfera neplacuta din cadrul celei mai ambitioase companii de tehnologie de pe planeta.

Mediocritate, aroganta, spatii mici, atmosfera nepotrivita pentru munca, sunt doar cateva din concluziile la care ajung pe forumul Quora cei care au vazut cum stau lucrurile la Google din interior. Business Insider a scos in evidenta cateva dintre ele.

1. Toti sunt minunati, sunt cei mai buni, deci compania poate angaja cei mai bine pregatiti oameni din lume pe care insa ii pune sa faca cele mai obisnuite munci.

"Toti suntem supracalificati, pentru ca Google are standarde inalte. Sunt persoane care vin de la cele mai tari 10 colegii din lume care nu fac altceva toata ziua decat sa scoata bucata cu bucata continut interzis de pe Youtube, sau alte lucruri de nivel minimal", s-a plans un angajat.

Actiunile Google au atins pentru prima data 1.000 de dolari/titlu

2. Google nu mai este o compaie mica si indrazneata. Este o mare corporatie

"In Google nu mai este atmosfera de inceput de drum. A devenit mai degraba un loc in care se intampla ce vezi in toate corporatiile din lume. Nu promovezi decat daca lucrezi la proiectele care trebuie si o faci asa cum trebuie" spune un altul.

3. Multi dintre IT-isti sunt aroganti

"Inginerii Google sunt mediocri. Dar plini de aroganta. Fiecare crede (mai ales barbatii) ca e mai bun decat colegul lui. Astfel ca e greu sa porti o conversatie pe orice tema daca cel cu care vorbesti nu e prieten cu tine. Toti sunt teritoriali si nu sunt interesati de opinia altor oameni decat daca acestia sunt Zei Importanti", descrie cineva atmosfera de prietenie din companie.

Google+ creste intr-o luna cat altii intr-un an

4. Google a devenit atat de mare incat munca ta nu mai are nici un impact asupra companiei

"Am lucrat la Google 3 ani si a fost foarte dificil sa plec dar a existat un factor care m-a ajutat in decizia mea - impactul muncii mele asupra afacerii era minim. Google a devenit o masina de facut bani incredibila. Daca nu esti un inginer incredibil de talentat care creeaza ceva cu adevarat nou, nu esti decat un simplu om pus sa unga rotitele masinariei", se arata intr-un mesaj.

5. Managerii departamentelor sunt mediocrii

"Nu stiu sa depaseasca limitele, nu stiu cum sa-si inspire oamenii pe care ii conduc si se bazeaza prea mult pe numele Google si pe reputatia Google care se rasfrange asupra lor", spune un angajat.

6. Birourile sunt mici

"Daca lucrezi intr-una din cele patru mari cladiri din campus, vei constata ca esti foarte inghesuit. Nu e ceva neobisnuit sa vezi 3-4 angajati intr-un birou, sau mai multi directori impartind aceeasi incapere. Cu atatea spatii pentru mancat, jocuri TV, discutii despre tehnologie, pana la urma nu mai ramane deloc loc pentru un spatiu in care sa poti sta sa te gandesti in liniste", spune cineva intr-o postare.

Top 10 cele mai mari greseli ale Google

7. E un loc plin de imaturi

"Beau tot timpul, socializeaza toata ziua, se joaca, si nu prea muncesc", zice un angajat.

8. Cei care au joburi permanente ii dispretuiesc pe cei care muncesc temporar

"Ei cred ca cei care nu muncesc pentru adevaratul Google, sunt persoane mental si moral inferioare", se arata intr-o ultima postare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Google conditii grele munca, #Google corporatie atmosfera urata, #Google nu e cool , #angajati