Record: Google face lobby de 5 milioane de dolari pe langa Congresul SUA si agentii federale

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 11:06
2061 citiri
Record: Google face lobby de 5 milioane de dolari pe langa Congresul SUA si agentii federale

Google a cheltuit, in primul trimestru din 2015, 5,47 milioane de dolari pe lobby-ul facut pe langa Congresul SUA si agentii federale, fiind compania din IT care a dat cei mai multi bani in acest scop, la inceputul anului.

Datele au fost compilate de Center for Responsive Politics, arata Zdnet.

Google, pe cale de a scapa de o amenda colosala - ce este dispus sa faca

Google scapa de probleme cu justitia din SUA

Este un record pentru companie, avand in vedere ca Google nu a cheltuit niciodata o suma atat de mare intr-un singur trimestru.

Google, la un pas sa fie actionat in judecata de americani

Foto: MapLight

Din 2008 pana in prezent, Google a dat pe lobby 74,55 milioane de dolari. Chiar daca cifra pare a fi impresionanta, exista alte companii care investesc mai mult in acest scop.

Foto: MapLight

De exemplu, AT&T a cheltuit 117,4 milioane de dolari in ultimii 7 ani, in timp ce Verizon si Comcast au dat fiecare peste 112 milioane de dolari. Alti giganti IT, insa, nu pun prea mare pret pe lobby.

Printre acestia se numara Amazon (18,5 milioane de dolari) si IBM (peste 37 milioane de dolari).

Datele au fost facute publice dupa ce Wall Street Journal a scris ca reprezentantii Google merg la Casa Alba, in medie, o data pe saptamana.

Lobby-ul in Statele Unite cuprinde o gama larga de activitati, printre care se numara angajarea avocatilor pentru a reprezenta interesele companiilor in discutiile cu cei care fac legile.

Google, la un pas sa fie actionat in justitie in SUA

Un raport confidential, care a ajuns accidental in presa, arata ca Google, proprietarul principalului motor de cautare din lume, a luat in mod ilegal informatii de la website-urile rivale pentru a-si imbunatati propriile rezultate de cautare.

Mai mult, a plasat restrictii pentru unele website-uri si advertiseri. Raportul recomanda actionarea in justitie a Google pentru mai multe din practicile de afaceri.

Insa Comisia Federala de Comert din SUA (FTC) a ajuns la o intelegere cu gigantul IT si a conchis ca acesta nu si-a manipulat rezultatele de cautare pentru a-si afecta rivalii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Google lobby SUA, #Google bani lobby SUA , #angajati