Google acuza China ca a blocat partial ca motorul de cautare

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 12:46
1165 citiri
Google acuza China ca a blocat partial ca motorul de cautare

O caracteristica a motorului de cautare Google a fost blocata in China joi, a declarat compania in timp de astepta decizia Beijingului cu privire la reinnoirea licentei de operare pe fondul tensiunilor asupra cenzurii.

Google a declarat ca utilizatorii din China nu au putut folosi optiunea de "sugestii", care ofera rezultate posibile in timp ce cuvantul cautat este tastat.

Atunci cand functioneaza, optiunea le poate oferi chinezilor, de exemplu, optiunea de a vedea "fotografii de la masacrul din tiananmen" atunci cand cineva tasteaza "tiananmen", afirma Associated Press.

"Se pare ca Google Suggest este blocat in China", a declarat purtatoarea de cuvant Google, Jessica Powell, intr-un e-mail. "Cautarile normale nu au fost afectate".

Acesta este ultimul exemplu dintr-o serie lunga de optiuni cenzurate de guvernul Chinez.

Google a anuntat la inceputul acestui an ca s-ar putea retrage de pe piata chineza, dupa ce a fost tinta unor atacuri informatice lansate de pe teritoriul Chinei, precum si din cauza cenzurii guvernului chinez.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#Google China cenzura, #Google China atac, #Google China retragere , #China