Ziare.com

Batalia browserelor: Google Chrome castiga teren

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 20:49

   

Batalia browserelor: Google Chrome castiga teren
Browserul dezvoltat de compania Google este tot mai folosit, in timp ce alte programe similare create de companiile concurente sunt in scadere.

Internet Explorer, Firefox, Safari si Opera au inregistrat o scadere a popularitatii in randul utilizatorilor de Internet, scrie Digital Trends. Chrome detine acum o cota de piata de 21,19%, fata de 19,61%, in luna august. Cresterea este de 1,6%.

Cea detinuta de Internet Explorer a scazut usor, de la 58,46% in august la 58,37% in septembrie. Acesta este in continuare situat pe primul loc in preferintele utilizatorilor. In schimb, Firefox a coborat de la 15,23% in august la 14,18% in luna septembrie.

Cel creat de Apple, Safari, e al patrulea in clasament, cu un procent de 5,01%. Scaderea este mica, de la 5,32%, atat cat era procentul in luna august.

Opera este si mai in spate, cu 0,86% in august.

Explicatia dominatiei Internet Explorer sta in faptul ca el este inclus pe orice program de operare Windows instalat pe calculatoare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2166 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am scapat greu de Google Chrome, care este cel mai lent si spion.

Firefox e util pentru ca imi arata care situri imi baga cookies si pot aproba asta. Pe cele rele le pun DENY si REMEMBER THIS. Pe cele care ar putea avea o legatura cu ceea ce fac le ALLOW for the session.
Sint zeci de browsere mai rapide si mai putzin intruzive.
Avant e rapid, dar facut la Pekin, ma intelegeti....
Toate virusurile vin azi prin browser sau viewerele populare gen Adobe, nu mai vin prin Operating System, greu de spart, si upgraded zilnic.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor