Ziare.com

Competitia browserelor - Internet Explorer rezista

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 20:40

   

Competitia browserelor - Internet Explorer rezista
In competitia browserelor, Google Chrome, Firefox si Safari tind sa castige tot mai mult teren, in detrimentul traditionalului Internet Explorer, care rezista insa, facand fata cu brio asaltului.

Sectorul este dominat inca, in mod indiscutabil de Internet Explorer, care a inregistrat la sfarsitul lunii septembrie rezultate ce demonstreaza ca se afla in topul preferintelor utilizatorilor, acaparand jumatate din tortul simbolic al pietei browserelor, informeaza Webnews.

Graficele intocmite de specialstii de la Chitika releva asadar ca mai bine de unul din doi utilizatori opteaza pentru traditionalul "e", a carei rezistenta in fata noilor propuneri venite din partea unor grupuri cu pedigree continua sa surprinda specialistii in domeniu.

Pe cel de-al doilea loc in top se situeaza Firefox, cu 19% din preferinte, urmat la scurta distanta de Google Chrome, cu 16%. Safari isi adjudeca lucul patru, cu 8%, iar Opera se situeaza pe locul cinci, cu doar 1%.

Fata de rezultatele inregistrate in luna precedenta, IE a pierdut doua procente, dar odata cu lansarea de catre Microsoft a versiunii Windows 8 si Internet Explorer 10, browserul grupului din Redmond si-ar putea recastiga o buna parte din utilizatorii pierduti, atragandu-si concomitent noi fani, precizeaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4926 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor