Ziare.com

Google Chrome, confundat cu un virus

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 08:50

   

Google Chrome, confundat cu un virus
Google Chrome a fost considerat in mod eronat drept virus de catre Security Essentials, de la Microsoft, care anunta o "revizie tehnica" in perioada imediat urmatoare, pentru solutionarea problemei.

Iata cum, printr-o eroare, un browser ridicat in slavi, poate trece de pe o pozitie privilegiata, la o catalogare de-a dreptul jenanta, fiind confundat cu un virus si inlaturat pentru siguranta utilizatorilor, informeaza Webnews.

Security Essentials, ca instrument realizat de Microsoft si dedicat protectiei utilizatorilor de Windows, a semnalat prezenta unui malware identificat cu codul PWS:Win32/Zbot, a carui inlaturare a condus la stergerea executabilului Google Chrome.

Intrat imediat in alerta, Google a postat prompt un articol pe blogul sau oficial, promitand cat de curand o solutie momentana, in masura sa asigure utilizarea Google Chrome pana la rezolvarea integrala a problemei.

Primul pas de urmat ar fi actualizarea bazei de date a Security Essentials: lansand aplicatia si identificand optiunea "Update", se procedeaza dand un click pe butonul gri corespunzator si se descarca ultimele informatii disponibile cu privire la amenintarile de software.

Odata incheiata procedura de actualizare, se dezinstaleaza Chrome si se trece la urmatorul pas, constituind intr-o reinstalare a acestuia, descarcand pachetele oficiale de pe site-ul web google.com/chrome.

Pe de alta parte, Google a promis un update special creat pentru browser, care va permite rezolvarea problemei in interval de cateva ore, furnizand de fapt o solutie oficiala la acest incident neprevazut, care a condus la inlaturarea aplicatiei din computerele a nenumarati utilizatori de pe toate meridianele lumii, precizeaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4825 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor