Ziare.com

Google Chrome, mai tare ca Internet Explorer, in SUA

de Elena Enache
Luni, 09 Iunie 2014, ora 12:26

   

Google Chrome, mai tare ca Internet Explorer, in SUA
Google a depasit Microsoft in ce priveste piata browserelor din Statele Unite ale Americii, Chrome devenind astfel mai popular decat Internet Explorer.

Potrivit unui studiu desfasurat de Adobe, browserul Google a depasit Internet Explorer in ce priveste numarul de vizite ale site-urilor din SUA, totalul afisarilor pe computerele personale si pe dispozitivele mobile, scrie Wall Street Journal.

In cifre, browserele Google Chrome si Android au avut o cota de piata de 31,8 la suta in luna aprilie, in crestere cu aproape sase procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, Internet Explorer a avut 30,9 la suta cota, in luna aprilie, scaderea fiind, in acest caz, de peste 6 la suta.

Microsoft contraataca: Prima tableta de 100 de dolari cu Windows gratuit

Este insa de remarcat ca, in ce priveste calculatoarele personale, Internet Explorer este cel mai popular browser, cu o cota de 43 la suta, comparativ cu Chrome, care are 31 la suta. Mai mult, Google este depasit clar in ce priveste browserul si pe dispozitivele mobile, Safari de la Apple fiind de departe cel mai popular, cu o utilizare de 59 la suta.

Astfel, desi ocupa primul lor in ce priveste totalul numarului de vizite, browserul Google nu domina nici in ce priveste PC-urile, nici in ce priveste tabletele sau smartphone-urile. Ceea ce face diferenta este ca Internet Explorer si Safari au o cota mica pe dispozitivele mobile, respectiv computerele personale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor