Ziare.com

Razboiul browserelor: Cadere alarmanta pentru Microsoft si Mozilla

Duminica, 18 Mai 2014, ora 23:02

   

Razboiul browserelor: Cadere alarmanta pentru Microsoft si Mozilla
Internet Explorer a fost ani la rand cel mai folosit browser pe computerele de tip desktop, dar iata ca produsul Microsoft pierde tot mai mult teren in favoarea programului similar al celor de la Google, Chrome.

Conform datelor companiei de cercetare Shareaholic, in ultimele 8 luni calendaristice, cel mai folosit browser pe desktop-uri, precum si pe terminalele mobile, a fost Google Chrome.

Browserul Mozilla, Firefox, cade de pe locul doi pana pe patru, depasit de Safari si Internet Explorer, noteaza Tech News.

In aprilie 2014, Chrome a avut o cota de piata de 34,65 la suta, de doua ori mai mult decat Safari al celor de la Apple, care detine 15,19 din piata. Pe locul trei se afla Internet Explorer, cu 12,49 %, in timp de Firefox are doar 11,49 la suta, comparativ cu 16,6% in luna septembrie a anului trecut.

Datele unei alte companii de cercetare, StatCounter, arata ca in aprilie Chrome a fost lider absolut pe segmentul desktop, cu 45,22 la suta, urmat de Internet Explorer cu 21,43 %, Firefox (18,76%) si Safari (9,76%).

Statistica Shareaholic acorda o cota mare Safari pentru ca face referire si la utilizarea pe terminalele mobile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2995 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor