Ziare.com

Verificati-va browserele de Internet. Google abandoneaza vechile versiuni

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 19:01

   

Verificati-va browserele de Internet. Google abandoneaza vechile versiuni
Google nu va mai suporta vechile versiuni ale browserelor Internet Explorer, Safari, Firefox si Chrome, incepand cu 1 august 2011.

Utilizatorii vor trebui sa-si actualizeze versiunile browserelor pentru a beneficia de toate functiile acestora, informeaza BBC.

Cei care folosesc Internet Explorer 7, Safari 3, Firefox 3.5 si predecesoarele lor, pentru a vizualiza Gmail, Google Calendar, Talk, Docs si Sites vor pierde anumite functii.

Masura face parte dintr-o tendinta de a opri utilizarea vechilor browsere, care pot fi nesigure si nu mai sunt suficient de sofisticate pentru a face fata noilor tehnologii web.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Statisticile prezentate de StatCounter ne arata ca aproximativ 17% dintre utilizatori trebuie sa-si schimbe browser-ul, dupa anuntul Google.

Astfel, de la 1 august, Google va suporta numai "browserele moderne". Asta inseamna cele mai recente versiuni lansate de Chrome, Firefox, Internet Explorere si Safari.

"Aceste browsere noi sunt mai mult decat moderne, ele reprezinta o necesitate pentru viitor", a spus vicepresedintele Google, Venkat Panchapakesan.

La mijlocul lunii mai, Mozilla, care dezvolta Firefox, a demarat un plan prin care va determina pe cei 12 milioane de utilizatori, care folosesc acest browser, sa-si actualizeze versiunea.

Campania Microsoft de a stopa utilizarea versiunii Internet Explorer 6 este una dintre cele mai longevive. La nivel global, aproximativ 11% dintre browsere sunt IE6, sustin cifrele communicate de Microsoft.

Dintre cei care folosesc IE6 pe Internet, aproximativ 34% sunt chinezi, 22,3 sud-coreeni si 11,6 vietnamezi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1702 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor