Google explica de ce a esuat lamentabil cu un proiect futuristic

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 23:17
4322 citiri
Google explica de ce a esuat lamentabil cu un proiect futuristic
Foto: Google

Un oficial al Google a aratat unde a gresit compania in legatura cu proiectul Glass, ochelarii inteligenti care au esuat lamentabil.

Astro Teller, ce conduce divizia care a dezvoltat dispozitivul, a mentionat ca gigantul IT nu ar fi trebuit sa permita ca asteptarile utilizatorilor sa devina prea mari.

Mai mult, el a sustinut ca era necesar ca Google sa insiste mai mult asupra faptului ca ochelarii inteligenti reprezinta doar un prototip, nu un produs final.

"Am incurajat uneori prea mult publicul sa dea atentie proiectului", a spus Teller, citat de Reuters.

Google Glass, vanzari oprite pe termen nelimitat

Google nu mai vinde Glass persoanelor fizice, ci doar companiilor

Google a anuntat, in ianuarie, ca nu va mai vinde ochelarii inteligenti catre persoanele fizice, ci doar companiilor, pretul fiind de 1.200 de dolari.

"Glass se afla in etapa copilariei si voi ati facut primii pasi si ne-ati invatat pe noi cum sa mergem. Ei bine, inca mai avem ceva de lucru, insa acum suntem pregatiti sa ne punem pantofii de copil mare si sa invatam sa alergam", a explicat atunci echipa Google Glass.

Compania va continua sa comercializeze dispozitivele Glass at Work, ce sunt folosite peste tot, de la evenimente sportive la sali de operatie.

De asemenea, echipa a anuntat si planuri de restructurare, avand in vedere ca muta Glass din laboratorul de cercetare Google X intr-un loc separat, care va raspunde direct lui Tony Fadell, directorul executiv al Nest Labs, companie achizitionata anul trecut pentru 3,2 miliarde de dolari.

Nu se stie daca Google Glass va deveni o relicva a tehnologiei sau va fi revitalizat de aceste planuri.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Google motiv esuat Glass, #Google Glass esuat , #Glass