Cum vrea Google sa vina in ajutorul diabeticilor

Vineri, 14 August 2015, ora 16:29
2946 citiri
Cum vrea Google sa vina in ajutorul diabeticilor
Foto: Google Plus/Google

Google a anuntat un parteneriat cu firma de monitorizare a nivelului zaharului din sange DexCom pentru dezvoltarea de senzori mai mici si mai ieftini, care sa faca din inteparea degetelor un fapt de domeniul trecutului.

"Ne-am angajat sa dezvoltam noi tehnologii care vor contribui la trecerea ingrijirii sanatatii de la stadiul reactiv la cel proactiv", a spus intr-o declaratie Andrew Conrad, seful echipei din divizia de stiinte naturale de la Google, potrivit CNBC.

"Aceasta colaborare este un alt pas spre extinderea optiunilor de monitorizare, pentru ca persoanele diabetice sa isi ingrijeasca sanatatea intr-un mod proactiv", a adaugat sursa citata.

Conform acordului, produsele initiale vor utiliza in principal experienta DexCom din domeniul tehnologiei senzorilor.

Masina care se conduce singura a iesit in trafic: Cu ce se lauda Google (Video)

Google va adauga valoare acestor produse prin intermediul cunostintelor sale din domeniul electronicii miniaturizate si al datelor in timp real, avand drept obiectiv crearea unui dispozitiv nu mai mare decat un bandaj obisnuit.

Companiile nu au anuntat cand ar putea fi disponibil produsul, dar au precizat ca DexCom va pastra toate vanzarile si drepturile de distributie pentru monitor, precum si alte modalitati de plata si redevente.

Gigantul tehnologic si-a facut debutul de mai mult timp in sectorul stiintelor medicale, aminteste cnbc.com.

Cum iti va controla Google toata casa cu ajutorul unor jucarii de plus

La inceputul acestei saptamani, CEO-ul Larry Page a subliniat ca multe dintre produsele si initiativele companiei sunt din domeniul sanatatii. Printre acestea se numara lentilele de contact capabile sa masoare nivelul de glucoza, proiect in curs de dezvoltare in parteneriat cu producatorul elvetian de medicamente Novartis.

Succesul noului demers stiintific ar putea produce agitatie pe piata aparatelor de control al concentratiei zaharului din sange, care s-ar putea cifra la peste 12 miliarde de dolari pana in 2017, potrivit unui studiu al GlobalData.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Google dispozitiv diabet, #Google dispozitiv, #Google diabetici , #lansare
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cum vrea Google sa vina in ajutorul diabeticilor?