Google a lansat un smartphone gigant, Nexus 6, si tableta Nexus 9

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 16:21
3229 citiri
Google a lansat un smartphone gigant, Nexus 6, si tableta Nexus 9
Foto: Google

Google a lansat un nou smartphone, Nexus 6, care are un ecran urias, dar si o tableta noua, numita Nexus 9.

Telefonul este realizat de cei de la Motorola, care acum face parte din compania condusa de Larry Page. El are un display cu diagonala de 5,9 inchi, informeaza Business Insider.

In SUA, Nexus 6 va fi disponibil pentru precomanda incepand de saptamana viitoare si va ajunge pe stoc in luna noiembrie.

Pretul este unul piperat, de 649 de dolari la liber, fiind cel mai scump din gama companiei americane. Precedentul model, Nexus 5, se vinde cu 349 de dolari.

Totusi, este mai ieftin decat iPhone 6 Plus, care costa 749 de dolari.

Noul Google Nexus 6, mai bun si mai ieftin decat iPhone 6 (Video)

Specificatii

Nexus 6 este urias in comparatie cu majoritatea telefoanelor de pe piata. Cu un ecran de 5,9 inchi, el este mai mare decat iPhone 6 Plus de la Apple (5,5 inchi) sau Samsung Galaxy Note 4 (5,7 inchi). De fapt, se apropie foarte mult ca dimensiuni de tableta Nexus 7, care are 7 inchi.

Display-ul are o rezolutie de 1.440x2.560 pixeli, camera foto principala are 13 MP, iar cea secundara are 2 MP, bateria fiind de 3.200 mAh. Telefonul va avea cel mai nou sistem de operare de la Google, Android Lollipop, si este alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 805 de 2,7 GHz.

Business Insider noteaza ca Nexus 6 seamana foarte mult cu noul Moto X, dispozitivul lansat de Motorola in urma cu o luna.

Tableta Nexus 9

Tableta Nexus 9 este produsa de HTC si costa 399 de dolari. Similar, va fi disponibila in magazine de luna viitoare.

Ea este dotata cu procesorul Nvidia K1 de 64 biti, un ecran de 8,9 inchi, o camera foto frontala de 8 MP si una frontala de 1,2 MP.

Lansarea celor de la Google vine inainte de evenimentul realizat de Apple, care va prezenta, joi seara, noile sale tablete.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Google lansare Nexus 6, #Nexus 6, #talbeta Nexus 9, #Nexus 9 , #lansare