Google are ambitii uriase: Ar putea da peste cap o intreaga industrie (Video)

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 11:25
5653 citiri
Google are ambitii uriase: Ar putea da peste cap o intreaga industrie (Video)
Foto: Google/BBC

Google a facut public planul sau de a deveni o retea de telefonie mobila in Statele Unite, oferind a alta abordare a serviciilor de acest gen.

Gigantul IT da impresia ca vrea sa domine cat mai multe piete. Detine cel mai mare motor de cautare, cel mai folosit sistem de operare pentru dispozitivele mobile (Android) si testeaza masina fara sofer.

Insa nu se opreste aici. Project Fi ar putea schimba industria telecom, arata CNet.

Google va oferi un singur plan tarifar. Pentru 20 de dolari pe luna, utilizatorii vor putea face apeluri de voce, vor putea trimite mesaje si se vor putea conecta la Wi-Fi.

"Asa, si?" - e prima intrebare care iti vine in cap.

Google se va diferentia de alti operatori de telefonie mobila prin mai multe lucruri. In primul rand, nu vei mai fi nevoit sa iti faci griji cand calatoresti, deoarece va oferi acoperire in peste 120 de tari, fara taxe suplimentare.

De asemenea, vei plati doar pentru ce consumi.

Clientii vor da 20 de dolari pe luna pentru apeluri si mesaje nelimitate si inca 10 dolari daca vor sa aiba acces la Internet si prin datele mobile, nu doar prin Wi-Fi.

Iar daca se depaseste 1 GB, atunci utilizatorul va mai da inca 10 dolari pentru fiecare gigabyte consumat. Insa abia acum lucrurile devin interesante.

"Sa spunem ca vrei sa cumperi, la inceputul lunii, 3GB cu 30 de dolari, iar tu folosesti doar 1,4GB. La finalul celor 30 de zile, vei primi inapoi cei 16 dolari pentru cantitatea de date nefolosita", a explicat Google, intr-un post pe blog.

Gigantul IT nu va investi intr-o infrastructura proprie, ci o va inchiria pe cea dezvoltata de operatorii telecom Sprint si T-Mobile. Mai mult, va garanta accesul la fiecare hotspot Wi-Fi din America.

Vizionarul Google: Ne vom putea conecta la Internet prin sange - ce spune despre inimile frante din dragoste

In consecinta, atunci cand vrei sa dai un telefon, Project Fi va alege care din semnale este mai bun si se va conecta automat la cel care ofera o calitate superioara. Tranzitia intre semnalele Sprint si T-Mobile se va face foarte usor, fara costuri suplimentare.

Programul va stoca si numarul tau de mobil pe serverele Google, pentru ca sa poti face apeluri de voce sau trimite mesaje usor, de pe toate dispozitivele: smartphone, laptop sau tableta.

La inceput, Project Fi va fi disponibil doar pe baza de invitatie si doar pentru cei care au un smartphone Nexus 6.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Google Project Fi, #Google operator telecom, #Google telecom, #Google proiect nou , #lansare