5 lucruri pe care trebuie sa le stim despre Google si Alphabet

Sambata, 15 August 2015, ora 17:14
5767 citiri
5 lucruri pe care trebuie sa le stim despre Google si Alphabet
Foto: Google

Larry Page si Sergey Brin au anuntat ca vor restructura gigantul pe care il conduc, astfel ca Google va deveni o subsidiara a companiei mama Alphabet. Insa cum vor fi afectati utilizatorii de aceasta schimbare?

ComputerWorld a facut o lista cu cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie sa le stim despre miscarea facuta de colosul IT.

Google asa cum il stim noi nu mai este: Ce schimbare surpriza a facut gigantul IT

Nu va panicati!

Folositi motorul de cautare Google, serviciul de harti Google Maps sau telefoane cu sistemul de operare Android? Momentan, nu aveti de ce sa va faceti griji. "Nu cred ca vor fi schimbari la produsele de baza", a explicat analistul Brad Shimmin.

"Toate planurile vor continua in acelasi ritm, cel putin in urmatoarele 18 luni", a adaugat acesta.

Motivul pentru care nu pot fi facute schimbari peste noapte este unul simplu: produse precum motorul de cautare pe Internet sau sistemul de operare Android aduc companiei cei mai multi bani, asa ca nu are sens sa dai peste cap o structura care merge foarte bine.

"Companiile fac periodic restructurari, pentru a se pregati pentru viitor. Nu are nicio legatura cu produsele. Asa functioneaza o afacere", a punctat si Scott Strawn, analist la IDC.

Lasati Google sa fie Google

Google se va ocupa doar de principalele domenii, asa ca nu va mai avea "in grija" proiecte precum masina fara sofer, ochelarii inteligenti sau baloanele ce ofera conectare la Internet.

In schimb, acestea vor fi subsidiare de sine statatoare, iar sefii nu vor mai fi nevoiti sa isi distribuie atentia in mai multe locuri, ci vor fi concentrati pe un singur lucru. In consecinta, isi vor putea face treaba mai bine si vor putea aduce mai multi bani.

"Restructurarea va permite companiei sa fie mai responsabila din punct de vedere fiscal. Pentru ca erau trasi de maneca din toate directiile, ei (Larry Page si Sergey Brin - n.red.) aveau o sarcina dificila, mai ales in ceea ce priveste prioritizarea proiectelor si coordonarea lor. A lasa Google sa devina o entitate separata, de sine statatoare, ar trebui sa ii aduca un succes si mai mare ca pana acum", a mentionat analistul Brad Shimmin.

Google se rebranduieste: Ascensiunea fulminanta a noului CEO

Mai multe proiecte indraznete

Faptul ca Google s-a separat de celelalte proiecte inseamna ca ideile inovatoare vor avea mai mult spatiu de dezvoltare. In primul rand, de fiecare ramura se va ocupa un singur director executiv, ceea ce inseamna ca se va concentra doar pe acel lucru.

"Noua structura va permite fondatorilor sa se axeze si pe companiile mai mici si tehnologiile achizitionate sau dezvoltate pana acum de Google. Hatisul birocratic va fi desfacut, iar acest lucru inseamna ca gigantul IT poate face mai multe lucruri inovatoare, intr-un timp mai scurt", a precizat analistul Dan Olds de la The Gabriel Consulting Group.

Sursa: CNN Money

Fericire pe Wall Street?

Investitorii de pe Wall Street spera ca restructurarea va aduce si o transparenta mai mare. Ei vor sa aiba o viziune mai clara asupra modului in care compania chelutie banii si care este scopul final al proiectelor precum masina care se conduce singura si ochelarii inteligenti.

Teoretic, toate subsidiarele de sub umbrela Alphabet ar trebui sa ofere informatii financiare exacte.

"Compania devine mai transparenta, un lucru ce le-a lipsit. Google e o creatie a Silicon Valley. Toata lumea de acolo iubeste tineretea. Insa Google a inceput sa imbatraneasca, iar Alphabet o va ajuta sa isi recapete tineretea", considera Kagan.

Google, probleme legale cu BMW? Cum au ajuns cele doua companii in aceasta situatie

Nou sef la Google

Google va fi o subsidiara a Alphabet, condusa de un nou CEO: Sundar Pichai. El are o experienta indelungata la gigantul IT si a pus umarul la dezvoltarea multor produse.

El s-a nascut in Tamil Nadu, un stat din sudul Indiei. S-a mutat in 1993 in Statele Unite pentru a-si continua studiile. Dupa ce a obtinut o diploma de licenta de la Universitatea Stanford si una de masterat de la Wharton School of Business, si-a gasit un post la Google in 2004, in perioada in care compania a lansat serviciul Gmail.

In urmatorii zece ani, Pichai a lucrat la cateva produse cu impact major. Dupa ce a reusit sa implementeze bara de unelte Google Toolbar, el a fost "forta" din spatele browser-ului Google Chrome, dar si aplicatiilor Google Apps.

In 2013, a preluat fraiele sistemului de operare Android, care este cel mai folosit din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Google restructurare Alphabet, #Google Alphabet , #Larry Page