De ce sa nu ii invidiem pe miliardari

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 11:00
6030 citiri
De ce sa nu ii invidiem pe miliardari
Foto: Business Insider

Aproape fiecare om viseaza sa devina miliardar, insa bogatia are si dezavantajele ei, legate in special de viata privata.

Iti place sa te plimbi in parc sau sa calatoresti in alte tari si sa te relaxezi? Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si CEO-ul Google, Larry Page, au foarte multi bani, insa nu se pot bucura de astfel de lucruri marunte, arata Business Insider.

Paul Graham, co-fondatorul Y Combinator, companie care ajuta si finanteaza start-up-urile la inceput de drum, a enumerat, in cadrul unei alocutiuni tinute la Universitatea Stanford, care sunt dezavantajele vietii de miliardar, dandu-i exemplu pe cei doi oameni de afaceri din IT.

"Larry Page pare ca traieste o viata de invidiat, insa exista unele aspecte care nu sunt deloc de invidiat. Practic, la varsta de 25 de ani, el a inceput sa alerge cat de mult a putut si pana acum nu s-a oprit sa isi traga rasuflarea. In fiecare zi se intampla ceva in imperiul Google pe care doar CEO-ul il poate rezolva, iar el, detinand aceasta functie, trebuie sa se ocupe de problema", a sustinut Paul Graham.

Forbes: Miliardarii Americii, tot mai bogati - s-a ridicat pragul minim cu 25 de milioane de dolari

El a mai precizat ca, daca Larry Page pleaca in concediu o saptamana, atunci se vor acumula o multime de lucruri care trebuie rezolvate. Mai mult, fiind "parintele" companiei, el nu se poate plange de viata lui, pentru ca trebuie sa arate ca este puternic. In plus, oamenii nu ii simpatizeaza pe miliardarii care sustin ca duc un trai dificil, a punctat co-fondatorul Y Combinator.

Pe de alta parte, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, nu se poate bucura de o vacanta linistita intr-o tara straina. Desi poate face unele lucruri la care majoritatea oamenilor obisnuiti nici nu viseaza, cum ar fi sa zboare pana in Panama cu elicopterul privat, din pacate, el nu are cum sa renunte la munca pentru cateva zile de odihna si relaxare.

Ce masini conduc milionarii din industria IT (Galerie foto)

"Cand esti tanar, acest lucru iti poate aduce unele avantaje, insa pe masura ce inaintezi in varsta trebuie sa te gandesti si la alte lucruri, precum viata personala", a conchis Paul Graham.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#invidie miliardari, #dezavantaje a fi bogat, #viata personala Mark Zuckerberg, #viata personala Larry Page , #Larry Page