Google asa cum il stim noi nu mai este: Ce schimbare surpriza a facut gigantul IT

Marti, 11 August 2015, ora 09:55
3661 citiri
Google asa cum il stim noi nu mai este: Ce schimbare surpriza a facut gigantul IT
Foto: Google Plus/Google

Google, liderul serviciilor de cautare generala pe Internet, a dezvaluit o restructurare surprinzatoare a activitatii, prin crearea unei noi companii mama, numita Alphabet Inc.

Astfel, dupa restructurare, Google va deveni o subsidiara a acestei entitati si va coordona doar cele mai cunoscute afaceri ale sale, cum ar fi serviciile de cautare generala pe Internet, YouTube si Android, transmite BBC.

Celelalte divizii mai recente, precum cele de investitii si cercetare, subsidiara "smart-home" Nest si divizia de drone, vor fi sub sigla Alphabet.

Fondatorul Google, Larry Page, a explicat ca va fi creata o structura mai simpla pentru ceea ce a devenit un grup de afaceri diverse. "Noua structura ne va permite sa ne concentram in continuare pe oportunitatile extraordinare din interiorul Google. Companiile Alphabet trebuie sa fie independente si sa-si dezvolte propriile branduri", potrivit omului de afaceri.

10 ani de Google Earth: Lucruri surprinzatoare descoperite cu ajutorul serviciului de harti 3D

Larry Page va deveni director general al Alphabet, in timp ce Sundar Pichai va fi noul director general al Google. In acelasi timp, Ruth Porat va detine functia de director financiar atat la Google, cat si la Alphabet.

Analistii considera ca noua structura va permite investitorilor sa cunoasca mai bine strategia si cheltuielile facute de Google pentru noile produse.

Sursa: CNN Money

"Numele Alphabet a fost ales din doua motive. Reprezinta limba, 'centrul cercetarilor Google', iar Alpha-bet inseamna 'profit peste medie', ceea ce vrem noi sa realizam", a explicat Larry Page.

Masina care se conduce singura a iesit in trafic: Cu ce se lauda Google (Video)

Companiile americane Apple si Google sunt cele mai valoroase branduri din lume, conform BrandZTM Top 100 - clasamentul celor mai valoroase 100 branduri la nivel global, dat publicitatii de WPP si Millward Brown.

Potrivit acestui studiu, in ultimul an, valoarea brandului Apple a crescut cu 67%, pana la 247 de miliarde de dolari, in timp ce valoarea brandului Google a urcat cu 9%, pana la 173,7 miliarde de dolari.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Google structura Alphabet, #Google companie Alphabet , #Larry Page