Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Google se rebranduieste: Ascensiunea fulminanta a noului CEO

Marti, 11 August 2015, ora 12:45
3713 citiri
Google se rebranduieste: Ascensiunea fulminanta a noului CEO
Foto: Google Plus/Sundar Pichai

Larry Page a facut o miscare surpriza si a creat o noua companie-mama, Alphabet, asa ca Google devine o subsidiara a acesteia, ce va fi condusa de Sundar Pichai.

Insa cine este noul director general ce se va ocupa de afacerile de baza, cum ar fi motorul de cautare, sistemul de operare Android si aplicatiile?

Google asa cum il stim noi nu mai este: Ce schimbare surpriza a facut gigantul IT

NBC News a realizat o scurta biografie a omului de afaceri.

Pichai s-a nascut in Tamil Nadu, un stat din sudul Indiei. El s-a mutat in 1993 in Statele Unite pentru a-si continua studiile. Dupa ce a obtinut o diploma de licenta de la Universitatea Stanford si una de masterat de la Wharton School of Business, si-a gasit un post la Google in 2004, in perioada in care compania a lansat serviciul Gmail.

In urmatorii zece ani, Pichai a lucrat la cateva produse cu impact major. Dupa ce a reusit sa implementeze bara de unelte Google Toolbar, el a fost "forta" din spatele browser-ului Google Chrome, dar si aplicatiilor Google Apps.

In 2013, a preluat fraiele sistemului de operare Android, care este cel mai folosit din lume.

Are stofa de CEO?

Ascensiunea lui este una fulminanta, insa cum este perceput de ceilalti angajati?

Colaboratorii sai il prezinta drept o persoana intelegatoare, grijulie si perspicace. El a atenuat unele conflicte, si-a tinut colegii uniti si a promovat oamenii care au facut treaba buna.

A fost descris de colegii sai ca un manager bun si de incredere, capabil sa se descurce cu structura corporatista complicata si sa imbunatateasca activele cele mai de pret ale companiei.

Pichai a fost laudat de Larry Page, in anuntul referitor la noua compania-mama, Alphabet.

"Sunt foarte norocos sa pot conta pe o persoana atat de talentata ca el, care sa conduca noul Google", a scris Page pe blogul oficial al Google. "Acest lucru imi va permite sa-mi eliberez din timp", a adaugat acesta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#viata Sundar Pichai, #viata CEO Google, #ascensiune noul CEO Google , #Larry Page