Foursquare se reorienteaza: OpenStreetMap e mai atragator

Vineri, 02 Martie 2012, ora 14:31
4940 citiri
Foursquare se reorienteaza: OpenStreetMap e mai atragator
Foto: Webnews

Foursquare abandoneaza Google Map, optand pentru OpenStreetMap, al carei cantec de sirena promite o majora flexibilitate de dezvoltare, o buna personalizare si nu in ultimul rand, cheltuieli reduse.

Iata cum acest binecunoscut social-network focalizat pe geolocalizare isi reanalizeaza oportunitatile de colaborare, evaluand pozitiv avantajele pe care i le va aduce proiectul OpenStreetMap, relateaza Webnews.

"Aceasta decizie ne va permite sa actualizam constant informatiile geografice fara sa depindem de un provider extern sau sa platim licenta pentru harta", explica specialistii de la Forsquare, pe blogul oficial al companiei.

Pentru suportul noilor harti, Foursquare colaboreaza cu MapBox, un startup care utilizeaza datele provenite de la OpenStreetMap si care se autodefineste drept "o frumoasa alternativa la Google Maps".

Cele trei motive care stau la baza acestui parteneriat sunt reprezentate de potentialul de dezvoltare al serviciului OpenStreetMap aflat inca la inceput de drum, flexibilitatea proiectarii, care permite alegerea culorilor si fontului pentru a se integra cat mai armonios cu restul aplicatiei si faptul ca aplicatia in sine este bazata pe Leaflet, o librarie java script open source.

Foursquare a dezvaluit insa si preturile practicate de Google Maps, evidentiind astfel un alt motiv important care a condus la decizia de migrare in teritoriile concurentei, subliniaza sursa.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Foursquare Open Street Maps, #Forsquare Google Maps , #Maps