Google ofera noi imagini din sute de localitati din Romania prin Street View

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 16:55
5377 citiri
Google ofera noi imagini din sute de localitati din Romania prin Street View
Foto: Arhiva

Google a anuntat, miercuri, ca a pus la dispozitia utilizatorilor din tara noastra noi imagini prin serviciul Street View, care permite utilizarea si navigarea prin imagini panoramice la nivel stradal in mult mai multe locuri din Romania decat pana acum.

Turistii locali sau straini care vor sa viziteze tara noastra pot face o plimbare virtuala prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focsani sau Baia Mare, pot explora strazile medievale din Sighisoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peles sau cel al Corvinilor din Hunedoara.

Conform comunicatului remis Ziare.com, extinderea a inceput in iulie anul trecut, cand masina si bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe harta unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara. Astfel, acoperirea Street View in Romania a fost extinsa cu sute de localitati, adaugandu-se peste 40.000 km la acoperirea initiala.

De asemenea, Google a dezvaluit si imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri si atractii turistice din Romania, printre care Ateneul Roman, Piata Sfatului din Brasov, Piata Mare din Sibiu, Muzeul National al Satului, Biserica fortificata din Cisnadie, Cheile Bicazului si Lacul Rosu.

"Incepand de astazi (miercuri - n.red.), multe dintre locurile speciale din tara noastra pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View si imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare virtuala prin Muzeul Satului sau sa descopere Castelul Peles. In aceasta noua etapa de extindere a Street View in Romania, sute de localitati din tara noastra si zeci de mii de kilometri au devenit disponibili explorarii virtuale, prin Google Maps", a declarat Dan Bulucea, director general al Google Romania.

Street View este o aplicatie foarte cunoscuta a Google Maps, disponibila deja in 50 de tari, care s-a dovedit a fi populara si utila si in Romania.

Aceasta permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intr-o zona cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de strada.

Ea este disponibila si in Google Earth si pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Google noi imagini Romania Street View, #Google obiective turistice Street View, #Google Romania Street View , #Maps