Schimbare majora pentru Google - De ce vrea o noua pagina de cautare

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 09:41
3781 citiri
Schimbare majora pentru Google - De ce vrea o noua pagina de cautare
Foto: Bloomberg

Google s-a oferit sa faca schimbari majore in algoritmul de cautare pe Internet si de afisare a rezultatelor, pentru ca sa intre in gratiile Comisiei Europene, care investigheaza daca gigantul IT isi discrimineaza rivalii.

Conform unor surse citate de Bloomberg, compania americana a depus ultimul pachet de angajamente la institutia europeana, care are ca scop separarea serviciilor proprii de cele ale concurentilor.

Google chiar a propus sa ofere link catre celelalte motoare de cautare, precum Bing de la Microsoft, sau cel de la Yahoo.

Compania a fost acuzata ca isi promoveaza serviciile proprii specializate, copiaza recenziile unor rivali legate de turism sau restaurante si ca are intelegeri cu dezvoltatorii de software-uri si site-uri, impiedicand competitia sa intre in industria de publicitate.

"In ultimele saptamani, Comisia Europeana a finalizat evaluarea preeliminara, si si-a exprimat in mod formal ingrijorarile. Pe aceasta baza, Google a facut o propunere oficiala de angajamente catre comisie.

In acest moment, pregatim lansarea unui test de piata, pentru a primi feedback legat de angajamente din partea utilizatorilor, inclusiv a reclamantilor, a anuntat Antoine Colombani, un purtator de cuvant al comisarului European pentru competitie, Joaquin Almunia.

Daca se semneaza o intelegere, atunci Google nu va mai fi nevoita sa primeasca o sentinta pentru a se stabili daca a apelat la practici anti-concurentiale sau nu.

Conform celor mai recente date, compania detine 41% din publicitatea on-line a Statelor Unite, o piata estimata la 10,58 miliarde de dolari.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Google schimbare motor cautare, #Google schimbari, #Google proces Comisia Europeana, #proces Google , #Maps