Ce ar trebui sa faca Google ca sa protejeze mai bine telefoanele cu Android

Joi, 22 August 2013, ora 21:56
1638 citiri
Ce ar trebui sa faca Google ca sa protejeze mai bine telefoanele cu Android
Foto: swipetelecom.com

In asteptarea lansarii versiunii 5.0 a sistemului de operare Android, specialistii au intocmit o lista cu principalele specificatii de securitate pe care acesta ar trebui sa le includa pentru un nivel optim de protectie.

De la lansarea primei versiuni de Android, in 2007, sistemul de operare a castigat masiv cota de piata, iar anul acesta a depasit iOS din punct de vedere al numarului de instalari.

Totusi, in ceea ce priveste securitatea, mai este suficient loc de imbunatatiri, in ciuda modificarilor semnificative aduse versiunii JellyBean 4.3.

Iata cateva specificatii pe care ar trebui sa le integreze Android 5.0 pentru a permite o protectie optima impotriva virusilor, atat pentru utilizare personala, cat si in mediul de business, asa cum se arata in comunicatul Bitdefender remis Ziare.com.

Interfata de programare pentru aplicatii de tip antivirus scanner. In mod implicit, sistemul de operare Android nu permite aplicatiilor sa interactioneze, cu exceptia cazului in care acestea sunt create cu acelasi user ID si sunt semnate digital de acelasi producator.

Acest aspect ridica probleme pentru dezvoltatorii de antivirus, intrucat acestia nu pot scana in mod optim alte aplicatii, decat daca telefonul este root-at. O interfata de programare pentru aplicatii de tip antivirus scanner ar permite solutiilor de securitate sa se integreze mai bine cu sistemul de operare si sa se asigure ca toate aplicatiile sunt scanate corespunzator.

Control individual asupra permisiunilor aplicatiilor, pentru a permite utilizatorului sa le accepte sau sa le refuze in functie de riscurile de securitate si de confidentialitate pe care le ridica. Google pare totusi sa lucreze asupra acestui aspect, intrucat Andorid 4.3 contine un meniu ascuns ce permite controlul selectiv asupra permisiunilor inainte de instalarea aplicatiilor.

Posibilitatea de a avea cateva aplicatii cheie, precum cele antifurt, care sa nu poata fi sterse prin comanda de resetare la configuratia de fabrica. In acest fel utilizatorul legitim al dispozitivului va putea sa controleze telefonul de la distanta, chiar daca acesta a fost sters de o terta parte.

Posibilitatea de a izola aplicatiile suspecte venite din surse ce nu prezinta incredere precum magazinele neoficiale sau direct de la dezvoltatori. De fiecare data cand instaleaza o aplicatie dintr-o sursa neoficiala, utilizatorul va avea optiunea de a o rula separat pentru a monitoriza scurgerile de informatii sau comportamantele costisitoare (aplicatii care dau SMS-uri sau care apeleaza numere premium).

Profiluri separate de business si personal pentru a permite delimitarea informatiilor si aplicatiilor personale de cele de serviciu. Aceasta functionalitate ar permite satisfacerea nevoilor utilizatorului ce foloseste telefonul de serviciu si in interes personal, pastrand in acelasi timp informatiile, conturile si fisierele companiei in siguranta.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#protejare telefoane Android, #securitate telefoane Android, #virusi telefoane Android , #stiri Google