Ce au cautat romanii pe Google in 2014: "Ce este diaspora", Simona Halep si Nymphomaniac

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 16:20
4067 citiri
Ce au cautat romanii pe Google in 2014: "Ce este diaspora", Simona Halep si Nymphomaniac

Ca in fiecare an, Google a publicat lista celor mai populare cautari realizate de utilizatorii sai. In 2014, romanii s-au informat foarte mult despre diaspora, fotbal, Simona Halep si filmul "Nymphomaniac".

In trecut, clasamentul era promovat sub numele de "Zeitgeist", dar acum gigantul online a renuntat la acesta.

Cea mai populara cautare, in tara noastra, in 2014, a fost Simona Halep. Jucatoarea de tenis a avut un an fenomenal, avand rezultate marcante la Rolland Garros, Wimbledon si Turneul Campioanelor, astfel ca romanii au fost extrem de interesati de evolutia ei.

Google arata ca iPhone 6, smartphone-ul lansat in septembrie de Apple, s-a clasat pe locul secund in topul interogarilor pe site.

Ca in fiecare an, in top se afla si rezultatele la Bacalaureat, precum si concursul muzical Eurovision.

Moartea lui Robin Williams a fost al cincilea cel mai interesant subiect pentru utilizatorii de Google, in timp ce alegerile prezidentiale s-au clasat pe locul 6.

Conchita Wurst, "femeia cu barba", care a castigat Eurovision, completeaza top 10, alaturi de examenul de titularizare pentru profesori, Cupa Mondiala de fotbal (castigata de Germania) si moartea pilotului Adrian Iovan intr-un accident aviatic din Muntii Apuseni.

In 2013, rezultatele de la bacalaureat au fost cele mai populare, urmate de moartea actorului Paul Walker, perioada de reduceri Black Friday, serialul turc "Suleyman Magnificul" si Loto, precum si emisiunea "Romanii au talent".

Cele mai populare persoane

In 2014, cele mai populare persoane in topul cautarilor au fost:

1. Simona Halep

2. Robin Williams

3. Conchita Wurst

4. Adrian Iovan

5. Bear Grylls

6. Klaus Iohannis

7. Dinu Patriciu

8. Michael Schumacher

9. Maria Sharapova

10. Robert Turcescu

Ce este... diaspora?

Tendintele de cautare arata ca cea mai populara expresie care incepe cu "ce este" a fost "ce este diaspora". Romanii din afara tarii au fost in centrul atentiei in timpul celor doua tururi de scrutin pentru alegerile prezidentiale, prin cozile interminabile de la sectiile de vot din strainatate si protestele fata de aceasta situatie.

De altfel, diaspora a fost declarat cuvantul lunii si pe Dex Online.

In 2014, romanii au avut si curiozitati despre domeniul medical. Epidemia de Ebola a atras atentia conationalilor, astfel ca aceasta boala se afla pe locul 2 in topul cautarilor pe Google, fiind urmata de anestezia epidurala.

Romanii nu au stiut nici ce este perhidrolul (apa oxigenata), satelitul, fabula sau metafizica.

Topul de anul trecut arata cu totul diferit. In 2013, cea mai cautata expresie care incepe cu "ce este" a fost "ce este fainosag", cuvantul folosit intr-o reclama ce promoveaza o marca de pateu.

Si aflatoxina a starnit curiozitatea romanilor anul trecut, in contextul scandalului laptelui care continea aceasta substanta.

In categoria "Cum sa...", cea mai populara cautare din 2014 a fost "cum sa slabesc", urmata de "cum sa saruti", "cum sa canti", "cum sa tunzi", "cum sa minti", "cum racesti" si "cum meditezi".

Emisiuni si filme

Cele mai cautate emisiuni TV pe Google au fost, in 2014, "Romanii au talent", "Vocea Romaniei" si "Masterchef", acestea fiind productii ale Pro TV.

Pe urmatoarele locuri se afla Antena 1 cu "Next Star", "Acces Direct", "Un Show Pacatos", "X Factor" si "In puii mei". Pozitia a noua e adjudecata de emisiunea de satira "Lumea lui Banciu" de la B1 TV, care e urmata de "Divertiland".

Topul filmelor este condus de controversatul "Nymphomaniac", care este urmat de filmul de animatie "Frozen", precum si de o alta productie Disney, "Maleficent".

Pe locul 4 se afla "Interstellar", iar pe 5 se pozitioneaza "Dracula Untold".

Sport

Fara nicio surpriza, romanii sunt foarte interesati de fotbal. World Cup a fost cel mai cautat eveniment sportiv din 2014, fiind urmat de turneul de tenis de la Wimbledon, unde Simona Halep a ajuns in semifinale.

Eternul derbi Steaua-Dinamo se afla pe treapta a treia, iar meciul Romania-Ungaria este pe locul 4.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#top cautari Google 2014, #top cautari Google Romania 2014, #cautari Google 2014, #cautari Google , #stiri Google