Ziare.com

Cum s-au infectat milioane de telefoane cu un virus periculos

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 14:01

   

Cum s-au infectat milioane de telefoane cu un virus periculos
Cei care detin un smartphone cu sistem de operare Android au motive de ingrijorare, mai ales daca au descarcat aplicatii de pe site-ul Google Android Play. Un program descarcat de cateva milioane de utilizatori contine un virus periculos.

Virusul a fost creat de hackerii rusi, scrie inquisitr.com. Numele lui este BadNews, nu mai putin de 32 de aplicatii diferite fiind descoperite cu acest virus in ele.

Se pare ca intre doua si noua milioane de persoane au descarcat virusul fara sa isi dea seama. Cei de la Google folosesc un program denumit Bouncer pentru a scana aplicatiile pentru virusi nedoriti, insa asemenea programe periculoase scapa nedescoperite. Virusul are un efect inselator asupra telefonului, incurajandu-l pe utilizator sa descarce si alte aplicatii infectate.

Un bun exemplu este programul AlphaSMS, care opereaza in telefonul utilizatorului fara ca acesta sa observe ceva. In plus, el il inscrie pe acesta la unele programe platite pentru expedierea de SMS-uri. Virusul trimite apoi numarul de telefon si numarul unic de indentificare al telefonului (codul IMEI) la sursa care a creat acest program virusat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2102 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor