De ce a esuat Google Plus - greseala sau strategie?

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 10:57
4326 citiri
De ce a esuat Google Plus - greseala sau strategie?
Foto: Google

Luna trecuta, Google a anuntat ca isi va schimba strategia abordata pana acum in ceea ce priveste serviciul Google+, care nu a avut atat de mult succes pe cat se astepta.

Astfel, Google+ nu va mai functiona ca o retea sociala gandita sa concureze cu Facebook, ci va fi separat in doua servicii diferite: fotografii si streaming, relateaza Business Insider.

Nu tot ce produce Google este aur: Gigantul admite un mare esec

Miscarea nu este o surpriza, intrucat Google+ nu a prins la public intr-o maniera comparabila cu retele precum Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Practic, foarte multe persoane folosesc Google+, din moment ce se logheza pe conturile de aici pentru a accesa Gmail, Google Drive si alte aplicatii ale gigantului american. Insa oamenii nu folosesc activ reteaua sociala.

In acest context, fosti angajati ai Google au vorbit despre problemele cu care a pornit la drum serviciul. Unul a spus ca s-a incercat mult prea mult ca Google+ sa semene cu Facebook, in timp ce altul a invocat acelasi argument, adaugand ca firma a ajuns prea tarziu pe piata.

O alta sursa a precizat ca este posibil sa fi existat si o doza de conspirationism, avand in vedere ca, la un moment dat, Facebook racola pe banda rulanta angajati Google.

Angajatii Google+ au fost impartiti in mai multe sectiuni, tocmai pentru a preveni scurgerea unor informatii despre produs, a continuat aceasta.

Mai mult, cei care lucrau in acest departament aveau propria cantina secreta, numita Cloud, iar alti angajati ai Google nu aveau acces aici. "Cu siguranta exista un sentiment de frica in acea perioada", a spus fostul angajat.

Google+ creste intr-o luna cat altii intr-un an

Un alt fost salariat a explicat ca Google+ a fost menit sa rezolve propriile probleme ale companiei, mai mult decat sa fie o platforma prin care utilizatorii sa pastreze legatura unii cu altii. Acum, Google nu mai trebuie sa gestioneze o multime de conturi pentru varietatea de aplicatii si servicii.

Cu toate ca Google+ nu a avut un succes rasunator, unii sustin ca asta nu inseamna ca a esuat, pentru ca a reusit totusi sa creeze o platforma cu ajutorul careia milioane de utilizatori pot folosi produsele Goole.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Google Plus esec, #Google Plus succes, #Google plus utilizatori , #stiri Google