Google, amendata cu 100.000 de euro in Franta

Luni, 21 Martie 2011, ora 11:10
1243 citiri
Google, amendata cu 100.000 de euro in Franta
Foto: Daylife

Motorul de cautare Google a fost amendat cu 100.000 de euro pentru ca a "piratat" datele confidentiale ale francezilor, prin intermediul spot-urilor wi-fi.

Comisia Nationala de Informatica din Franta a dat, pentru prima data, o amenda de asemenea nivel, Google avand la dispozitie doua luni pentru a face apel, relateaza Le Parisien.

Motivul sanctiunii este programul Google Street View, care ar fi permis "spionajul" unor date persoanale ale populatiei din mediul urban.

Initial, ideea programului era simpla: sa ofere internautilor vizite virtuale in cele mai mari orase. Astfel, din 2007, Google a inceput fotografierea strazilor importante ale oraselor din intreaga lume, inclusiv doua din Franta.

Pe langa fotografiere, masinile Google captau si informatiile transmise prin porturile wi-fi, pentru a permite utilizatorilor sa-si localizeze prietenii pe o harta, chiar daca acestia nu sunt conectati.

Conducerea Google a recunoscut, in 2010, ca "din greseala" au fost captate si informatii confidentiale, cum ar fi adrese de e-mail, coduri bancare, precum si mesaje intre persoane sau faptul ca acestea au accesat site-uri pornografice.

Acesta greseala a provocat companiei americane probleme cu legea nu doar in Franta, ci si in alte tari, unde accesarea unor astfel de informatii este grav pedepsita, fiind considerata intruziune foarte grava in viata personala.

In Franta, Google a promis ca va distruge datele persoanele adunate, insa Comisia Nationala de Informatica este de parere ca programul inca aduna date de o maniera ilegala. Astfel, toti utilizatori care descarca aplicatia Google Latitude pe smartphone imbogatesc, fara sa vrea, baza de date a Google.

Potrivit oficialilor francezi, Google ar trebui sa avertizeze utilizatorii ca se intampla acest lucru, inainte ca acestia sa descarce aplicatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Google Street View, #date personale Google, #amenda Google Franta , #stiri Google