Google anunta ca isi va scoate banii pe YouTube

Luni, 20 Iulie 2009, ora 20:00
1664 citiri
Google anunta ca isi va scoate banii pe YouTube

Google a anuntat ca siteul YouTube, considerat de experti a fi cea mai proasta achizitie a gigantului Internetului din ultimii ani, va incepe sa aduca incasari consistente in viitorul apropiat.

Dupa ce in luna aprilie a acestui an analistii de la Credit Suisse au anuntat ca Google va pierde cate 500 de milioane de dolari pe an, din cauza YouTube, directorul executiv al Google, Eric Schmidt anunta "o traiectorie extrem de multumitoare" pentru controversata sa achizitie, potrivit The Telegraph.

Google a studiat noi oportunitati de a valorifica siteul YouTube, potrivit lui Schmidt, care a declarat ca au fost experimentate noi formate pentru publicitatea online, cum ar fi reclamele pre-roll, pentru a mari incasarile siteului.

La randul sau, Jonathan Rosenberg, directorul de marketing al Google spune ca numarul vizualizarilor de reclame incluse in clipurile postate pe YouTube s-a triplat in ultimele 12 luni.

"Castigam bani de pe urma catorva miliarde de vizualizari ale videoclipurilor partenere in fiecare luna", spune Rosenberg.

Seful departamentului financiar de la Google, Patrick Pichette, a declarat si el ca noile initiative au imbunatatit deja modul in care este perceput YouTube de catre clienti.

"Suntem foarte multumiti de evolutia incasarilor YouTube si anticipam o afacere foarte profitabila pentru noi, in viitorul apropiat", spune Pichette.

Google a cumparat YouTube pentru 1,65 miliarde de dolari in 2006, dar siteul nu s-a dovedit pana acum profitabil, ci din contra.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Google YouTube incasari, #Google profit YouTube, #publicitate online YouTube , #stiri Google