Google ataca Amazon, prin lansarea unui magazin de cumparaturi online

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 17:55
1269 citiri
Google ataca Amazon, prin lansarea unui magazin de cumparaturi online
Foto:digitalartempire.com

Compania Google are in vedere deschiderea unui serviciu de Internet pentru a ajuta consumatorii sa faca cumparaturi online, noutatea fiind un sistem care permite onorarea comenzii in aceeasi zi in care s-a facut comanda.

Google ar incerca, astfel, sa opreasca pierderea de trafic survenita in urma succesului serviciului Prime al Amazon, informeaza Reuters.

Liderul mondial in privinta motoarelor de cautare de pe Internet poarta discutii cu firme mari de retail si firme de curierat, printre care Macy's, Gap Inc si OfficeMax pentru a pune pe picioare serviciul.

Cei de la Google au negat insa aceasta intitiativa, la fel ca si cei de la Amazon.

Cu toate acestea, este evident ca oficialii Google sunt ingrijorati de popularitatea noului serviciu Amazon, Prime, care ofera, in schimbul a 79 de dolari pe an, posibilitatea ca livrarile produselor pe care clientii sai le aleg sa se faca in doua zile, pe gratis.

Google se teme ca, astfel, va pierde trafic de pe propriile site-uri.

"40% din veniturile Google provin din surse ce tin de sectorul retail", afirma Scot Wingo, presedintele companiei de comert online Channel Advisor.

"Iar serviciul Prime a devenit un asemenea succes in ultimii ani, incat a inceput sa devina amenintator pentru profiturile Google", a continuat acesta.

"Odata ce un consumator incepe sa foloseasca Amazon Prime, cautarile lor pe Google pentru anumite produse incep sa scada brusc", concluzioneaza Wingo.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Google Amazon magazin on line, #Amazon Prime livrare produse, #pierderi trafic Google Amazon , #stiri Google