Ziare.com

Google, boicotat si de presa din Brazilia

de Diana Robu
Luni, 22 Octombrie 2012, ora 10:31

   

Google, boicotat si de presa din Brazilia
Publicatiile braziliene online au hotarat sa boicoteze Google News si sa nu mai utilizeze stiri postate pe cel mai mare motor de cautare.

Asociatia nationala a presei braziliene a recomandat boicotul Google tuturor celor 154 de membri, iar acestia au dat curs sugestiei, conform BBC.

Presa braziliana a decis sa boicoteze cel mai mare motor de cautare de pe Internet, justificand ca Google News foloseste in permanenta stiri si materiale realizate de jurnalistii din Brazilia, insa refuza sa plateasca pentru ele.

In plus, publicatiile online reclama ca prezenta lor pe Google News nu le-a adus beneficii. Dimpotriva, sustin reprezentantii ziarelor virtuale, dupa ce le-a folosit informatiile, Google News a orientat traficul in orice alta directie decat spre site-urile lor.

Google ameninta sa boicoteze site-urile media franceze

Probleme cu Google News sunt si in Franta. Compania Google a amenintat ca va exclude site-urile franceze de media la afisarea rezultatelor daca Franta va implementa o lege care forteaza motoarele de cautare sa plateasca pentru continut.

Intr-o scrisoare trimisa, recent, de Google oficialitatilor franceze se mentioneaza ca gigantul "nu poate accepta" asa ceva, iar consecinta va fi ca va exclude referirile la website-urile franceze.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor