Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Google Car, masina care circula singura, in cursa de a intra in legalitate

Duminica, 15 Mai 2011, ora 16:26
4678 citiri
Google Car, masina care circula singura, in cursa de a intra in legalitate

Automobilele care se conduc singure, fara sofer, realizate de Google si Toyota, au castigat deja spatiu in ziarele si revistele online din toata lumea, fiind aproape de a obtine permisul de circulatie.

Este vorba despre Toyota Prius, creata cu ajutorul lui Google, care a parcurs pana in prezent mii si mii de kilometri, in totala autonomie, chiar daca la bord s-a aflat intotdeauna un sofer gata sa intervina in caz de necesitate, relateaza webmasterpoint.org .

Cu toate ca societatea din Mountain View a garantat asupra sigurantei si eficientei senzorilor in detectarea obstacolelor, vehiculul nu a obtinut inca permisul de a circula liber. Dar BigG nu s-a resemnat.

Conform sursei citate, se pare ca directorii de la Google, sustinuti de o echipa de tehnicieni, ingineri si avocati, incearca sa convinga membrii Parlamentului din Nevada sa aprobe mult ravnitul permis de circulatie pentru "vehiculele independente".

Va reusi?

Masinile-robot, model Toyota Prius si Audi TT, personalizate cu senzori, telecamere si urmaritori laser, la realizarea carora a contribuit profesorul Sebastian Thrun, Stanford, au totalizat la bord, pana in prezent, mai mult de 100.000 km, fiind testate pe drumurile Californiei.

Profesorul Thurn se declara entuziasmat de posibilitatea ca aceasta initiativa sa fie aprobata si ratificata oficial de statul Nevada, fiind convins de faptul ca "masinile care se conduc singure vor transforma sensibil lumea car sharing-ului, prin reducerea intr-o anumita masura a utilizarii masinilor" si vor contribui la crearea autostrazilor pentru transporturile de maine, dupa cum relateaza Punto Informatico.

Dupa cum explica avocatul Ryan Calo, pentru New York Times, "ne confruntam cu o posibila schimbare radicala a dreptului, deoarece Nevada e pe cale a decreta o lege prin care robotii pot deveni persoane juridice".

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#masina care merge singura, #masina fara sofer, #Google Car legalitate Nevada , #stiri Google
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
"Nevada e pe cale a decreta o lege prin care robotii pot deveni persoane juridice"