Google cere scuze pentru atacul rasist la presedintele Obama pe Google Maps

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 19:53
3890 citiri
Google cere scuze pentru atacul rasist la presedintele Obama pe Google Maps
Foto: Google Maps

Google a cerut scuze in mod public, dupa ce pe Google Maps a aparut o farsa cu tenta rasista la adresa presedintelui american Barack Obama.

Mai exact, daca dai o cautare pe Google Maps dupa un cuvant considerat rasist - Nigger - alaturi de casa (Nigger House), sistemul te duce automat la Casa Alba, resedinta presedintelui Statelor Unite.

Atac rasist la presedintele Obama pe Google Maps

Nu se stie momentan cine este responsabil pentru setarea controversata, iar Google nu a oferit initial o explicatie oficiala, in momentul in care presa a descoperit farsa, anuntand insa ca va publica in curand un comunicat de presa in acest sens.

Reactia gigantului american a venit cateva ore mai tarziu, reprezentantii Google precizand ca incearca sa rezolve cat mai rapid problema, informeaza The Guardian.

"Anumite rezultate nepotrivite, care nu ar fi trebuit sa se regaseasca acolo, apar pe Google Maps, iar noi cerem scuze pentru orice ofensa cauzata de acest lucru. Echipele noastre lucreaza pentru a rezolva cat mai repede aceasta problema", a declarat un purtator de cuvant al Google intr-un comunicat de presa, fara sa specifice insa cum s-au produs modificarile in setarile de cautare.

Google a suspendat la inceputul acestei luni instrumentul de cautare Map Maker, dupa ce unele setari au fost vandalizate. Una dintre cele mai cunoscute farse este cea in care mascota Android urineaza pe logo-ul Apple.

Culmea concurentei: Mascota Android urineaza pe logo-ul Apple (Foto)

"Am experimentat mai multe atacuri asupra Google Maps in ultimele luni. Drept consecinta, am suspendat interventia libera a utilizatorilor din intreaga lume", a declarat Pavirtha Kanakarajan, reprezentant al echipei care se ocupa de Map Maker.

Farsa referitoare la Casa Alba a creat discutii aprinse pe retelele sociale, utilizatorii aratandu-se profund deranjati de gluma rasista.

"Casa Alba nu este Casa Negrului. Va rog sa inlaturati!", a scris un utilizator pe Twitter, in timp ce altul a avertizat ca isi va sterge aplicatia Google Maps din cauza farsei.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Google Maps scuze Obama, #Google Maps rasist Obama, #Google scuze Obama , #stiri Google