Google, criticat ca isi promoveaza browserul Chrome prin spam

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 09:01
1417 citiri
Google, criticat ca isi promoveaza browserul Chrome prin spam
Foto:chromestory.com

Compania Google a fost acuzata ca si-a incalcat propriile reglementari antispam, sponsorizand sute de postari de pe bloguri in efortul de a-si promova browserul Chrome.

Din postarile in care se fac recenzii pozitive programului reiese clar ca sunt sponsorizate de Google, noteaza The Telegraph.

Acestea includ si linkuri sponsorizate care au menirea de a promova termenul "Google Chrome" in rezultatele cautarii de pe motor, incalcand astfel propriile reglementari ale Google privind utilizarea spamului pentru a manipula ierarhia cautarilor.

Danny Sullivan, un expert in motoare de cautare si blogger la Search Engine Land, a descris continuturile care promoveaza Chrome ca fiind "gunoi".

"Google plateste ca sa produca o gramada de gunoi", a declarat acesta, mentionand ca recenziile contin texte identice care s-ar putea aplica oricarui alt browser.

Anul trecut, Google a introdus "Panda", un update al motorului sau de cautare, special facut pentru a penaliza paginile care produc spam, reducandu-le impactul in ierarhii.

"Google nu a convenit niciodata pentru mai mult decat reclame on-line", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

"Am evitat in mod constant sponsorizarile platite, inclusiv sa platim bloggerii pentru a ne promova produsele, pentru ca astfel de promovari nu sunt transparente, si nici in interesul utilizatorilor nostri", a explicat acesta.

"Incercam sa vedem ce schimbari putem face astfel incat sa ne asiguram ca acest lucru nu se va mai intampla vreodata", a conchis oficialul.

Chrome, lansat in 2008, este al doilea cel mai popular browser, dupa Internet Explorer, intrecand Mozilla Firefox in noiembrie anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#google chrome spam, #recenzii blog platite google, #chrome internet explorer mozilla , #stiri Google