Ziare.com

Google da inapoi 19 milioane de dolari - plati neautorizate facute de copii de pe telefon

de Theodora Sopalta
Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 15:22

   

Google da inapoi 19 milioane de dolari - plati neautorizate facute de copii de pe telefon
Compania Google trebuie sa plateasca 19 milioane de dolari unor clienti carora le-a incarcat facturile, dupa ce copiii lor au utilizat aplicatiile mobile Google Play, fara a avea acordul parintilor.

De asemenea, compania a promis sa schimbe modalitatile de facturare pentru "a se asigura ca obtine consimtamantul expres al consumatorilor, inainte de a le cere sa plateasca produsele vandute prin intermediul aplicatiilor mobile", potrivit Comisiei Federale pentru Comert, scrie Los Angeles Times.

Proiectul secret la care a lucrat Google in ultimii doi ani (Video)

"Pe masura ce tot mai multi americani aleg tehnologia mobila, e vital sa le reamintim companiilor ca masurile de protectie a consumatorilor trebuie sa functioneze in continuare, ceea ce include si grija pentru a nu taxa consumatorii pentru achizitii pe care nu le-au autorizat", a declarat Edith Ramirez, presedintele Comisiei Federale pentru Comert.

Google si-a exprimat acordul pentru plata despagubirilor in valoare de 19 milioane de dolari pentru achizitii facute de utilizatori cu varsta sub 18 ani.

De asemenea, Ramirez a declarat ca Google nu a incercat in mod intentionat sa atraga efectuarea acestor achizitii.

"Nu afirmam ca a existat o rea intentie in acest caz, ci doar ca astfel de companii trebuie sa se asigure de obtinerea consimtamantului", a spus ea.

Dar Google nu este singura corporatie nevoita sa plateasca despagubiri clientilor pentru utilizarea de catre copiii acestora a unor aplicatii fara a avea autorizatie.

In ianuarie, Apple a platit 32,5 milioane de dolari clientilor din exact acelasi motiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 961 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor