Ziare.com

Google da inapoi 19 milioane de dolari - plati neautorizate facute de copii de pe telefon

de Theodora Sopalta
Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 15:22

   

Google da inapoi 19 milioane de dolari - plati neautorizate facute de copii de pe telefon
Compania Google trebuie sa plateasca 19 milioane de dolari unor clienti carora le-a incarcat facturile, dupa ce copiii lor au utilizat aplicatiile mobile Google Play, fara a avea acordul parintilor.

De asemenea, compania a promis sa schimbe modalitatile de facturare pentru "a se asigura ca obtine consimtamantul expres al consumatorilor, inainte de a le cere sa plateasca produsele vandute prin intermediul aplicatiilor mobile", potrivit Comisiei Federale pentru Comert, scrie Los Angeles Times.

Proiectul secret la care a lucrat Google in ultimii doi ani (Video)

"Pe masura ce tot mai multi americani aleg tehnologia mobila, e vital sa le reamintim companiilor ca masurile de protectie a consumatorilor trebuie sa functioneze in continuare, ceea ce include si grija pentru a nu taxa consumatorii pentru achizitii pe care nu le-au autorizat", a declarat Edith Ramirez, presedintele Comisiei Federale pentru Comert.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Google si-a exprimat acordul pentru plata despagubirilor in valoare de 19 milioane de dolari pentru achizitii facute de utilizatori cu varsta sub 18 ani.

De asemenea, Ramirez a declarat ca Google nu a incercat in mod intentionat sa atraga efectuarea acestor achizitii.

"Nu afirmam ca a existat o rea intentie in acest caz, ci doar ca astfel de companii trebuie sa se asigure de obtinerea consimtamantului", a spus ea.

Dar Google nu este singura corporatie nevoita sa plateasca despagubiri clientilor pentru utilizarea de catre copiii acestora a unor aplicatii fara a avea autorizatie.

In ianuarie, Apple a platit 32,5 milioane de dolari clientilor din exact acelasi motiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor