Google ii "sufla" lui Microsoft un contract important cu General Motors

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 13:51
5535 citiri
Google ii "sufla" lui Microsoft un contract important cu General Motors
Foto: Webnews

Google ar putea semna curand un important acord cu General Motors, vizand furnizarea serviciului Google App catre cei 100 de mii de utilizatori ai GM, devenind astfel un colaborator cheie al acestuia.

Un astfel de contract i-ar asigura Unchiului G infrastructura care va sta la baza comunicatiilor electronice si tuturor activitatilor online realizate in cadrul grupului General Motors, relateaza Webnews.

O astfel de initiativa ar reprezenta un important pas inainte atat pentru Google, cat si pentru compania General Motors, astfel incat observatorii internationali sunt extrem de interesati de evolutia tratativelor.

Contractul se afla inca intr-o faza de evaluare, Google fiind invitat sa demonstreze ca oferta Google App e in masura sa raspunda parametrilor specifici - conditie fundamentala pentru obtinerea unui raspuns pozitiv din partea GM.

Intre timp, concurenta ar putea sa fi rezervat o carte valoroasa pentru a-si strecura oferta competitiva, desi nu sunt asteptate lovituri de scena in acest context, iar acordul pare sa fie ca si semnat, precizeaza sursa.

Pana in prezent, General Motors a utilizat suitele Lotus Notes purtand semnatura IBM, dar pe viitor intentioneaza sa se orienteze catre o infrastructura cloud, principalii candidati pentru acesta misiune fiind Google si Microsoft, cel dintai fiind avantajat gratie unui discount substantial avansat.

Fata de cei 50 de dolari pe an propusi de Microsoft pentru abonamentul fiecarui utilizator din cadrul GM, Google este dispus sa coboare mult nivelul pretului in acest caz, General Motors fiind un obiectiv cu caracter simbolic - primul de acest gen din activitatea grupului din Mountain View - deci o posibila carte valoroasa in fata potentialilor clienti ulteriori, subliniaza sursa.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Google App General Motors, #colaborare Google GM , #stiri Google