Google isi pregateste propria tableta (Video)

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 10:42
2430 citiri
Google isi pregateste propria tableta (Video)

Apple ar putea sa aiba o competitie serioasa din partea Google si pe piata computerelor tableta, dupa ce un clip despre sistemul de operare Chrome OS a lasat sa se inteleaga ca Google lucreaza la propria tableta.

Clipul postat pe Internet de un cercetator de la Google arata cum este folosit sistemul de operare Chrome OS pe o tableta, informeaza The Telegraph.

In clipul de pe site-ul Chromium se vede ca interfata posibilei tablete este folosita pentru mai multe aplicatii in acelasi timp, cum ar fi navigarea pe Internet si scrierea de e-mail-uri, lucru ce nu poate fi facut de iPad-ul celor de la Apple.

Desi Chromium nu este un site oficial al Google, clipul a fost postat de unul dintre cercetatorii companiei care au creat sistemul de operare Chrome OS.

De asemenea, se pare ca Google poarta discutii cu producatorul taiwanez HTC, care a fabricat telefoanele cu Android si Nexus One, pentru crearea unei tablete cu touch screen.

Documentele de pe Chromium arata ca o tableta care foloseste Chrome OS ar trebui sa aiba un ecran cu o marime intre 5 si 10 inchi, va avea o interfata cu multi-touch si o bara de iconite care se ascund pentru a mari spatiul disponibil.

Apple a lansat saptamana trecuta computerul tableta iPad, despre care se spune ca este de fapt un iPod Touch mare. Aceasta a fost criticata pentru ca nu are multi-task si nu suporta aplicatiile in Flash.

iPad, multa zarva pentru nimic (Video)

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Google tableta, #Google Chrome OS, #zvon Google , #stiri Google