Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Google, la un pas sa fie actionat in judecata de americani

Vineri, 20 Martie 2015, ora 08:54
2251 citiri
Google, la un pas sa fie actionat in judecata de americani
Foto: Google

Comisia Federala de Comert din SUA (FTC) a emis un raport cu privire la practicile concurentiale ale Google si membrii biroului pentru competitie ar fi fost in favoarea deschiderii unui proces impotriva companiei, insa in cele din urma disputa a fost transata intre cei doi actori in 2013.

Raportul confidential obtinut de Wall Street Journal, joi, arata ca Google, proprietarul principalului motor de cautare din lume, a luat in mod ilegal informatii de la website-urile rivale pentru a-si imbunatati propriile rezultate de cautare. Mai mult, a plasat restrictii pentru unele website-uri si advertiseri. Raportul recomanda actionarea in justitie a Google pentru mai multe din practicile de afaceri, scrie Reuters.

FTC a ajuns la o intelegere cu Google in 2013 si a conchis ca aceasta nu si-a manipulat rezultatele de cautare pentru a-si afecta rivalii.

Detaliile raportului, dezvaluit din greseala in urma unei solicitari de informatii, sunt facute publice in conditiile in care autoritatile europene antitrust urmeaza sa decida care sunt urmatorii pasi in ancheta de patru ani asupra Google.

Google a comentat dezvaluirile astfel: "Dupa o ancheta exhaustiva de 19 luni, cand au fost analizate noua milioane de pagini de documente si multe ore de marturii, personalul FTC si toti cei cinci comisari au convenit ca nu este nevoie sa ia masuri cu privire la felul in care clasificam si afisam rezultatele cautarii".

"Speculatiile cu privire la potentialele probleme pentru consumatori si competitie s-au dovedit a fi complet gresite", a mai aratat Google.

A.I.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Google proces SUA antitrust, #Google antitrust , #stiri Google