Ziare.com

Google, obligat international sa-si schimbe politica de confidentialitate

de Brandusa Stefanescu
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:55

   

Google, obligat international sa-si schimbe politica de confidentialitate
Autoritatile din Europa, Canada si Asia au solicitat Google sa modifice unele clauze ale politicii de confidentialitate introduse in urma cu 10 luni, care coroboreaza informatiile utilizatorilor de pe toate serviciile, astfel incat sa protejeze mai bine confidentialitatea.

Solicitarea multilaterala simultana, foarte neobisnuita, a fost initiata de catre autoritatile franceze care au efectuat o analiza a legalitatii noii politici de confidentialitate, informeaza New York Times.

Agentia franceza a identificat cateva zone unde noul sistem al Google, care coroboreaza informatii din cautari, din YouTube, dar si din sistemul de operare pentru telefoanele mobile, Android, ar putea compromite confidentialitatea clientilor. Recomandarile au fost adresate Google, intr-o scrisoare oficiala.

In situatia in care gigantul online nu respecta solicitarile, autoritatile locale din diverse regiuni pot deschide procese individuale contra companiei americane.

Reprezentantii Google au declarat ca, pentru moment, nu exista nicio pozitie oficiala a companiei cu privire la aceasta solicitare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1430 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor