Google pregateste un telefon "erou", mai inteligent ca iPhone

Joi, 30 Mai 2013, ora 22:44
2211 citiri
Google pregateste un telefon "erou", mai inteligent ca iPhone
Foto: Bloomberg

Google pregateste un atac direct catre competitorii sai, Apple si Samsung, odata cu lansarea unui nou smartphone, care este suficient de intelgient si de receptiv la mediul inconjurator incat sa anticipeze ce vrea sa faca utilizatorul.

Telefonul, numit Moto X, va fi fabricat in Statele Unite, in incercarea companiei de a reduce preturile la astfel de dispozitive si de a reduce profitul operational al Apple, potrivit lui Dennis Woodisde, seful diviziei Motorola, citat de Financial Times.

Anuntul reprezinta prima confirmare oficiala ca Google pregateste un telefon "erou", capabil sa intre in competitie directa cu iPhone-ul de la Apple si cu S4 de la Samsung.

"Moto X este mai receptiv la ce se intampla in jurul lui. Iti permite sa interactionezi mai mult cu el, fata de alte dispozitive existente deja pe piata. Imi anticipeaza nevoile", a declarat Dennis Woodside.

Senzorii cu care este dotat, precum giroscopul si accelerometrul, vor fi in permanenta conectati, asa ca telefonul va sti in orice moment daca se afla intr-o masina care ruleaza cu 100 kilometri la ora sau se gaseste in buzunarul utilizatorului.

Bazandu-se pe aceste date, el va incerca sa anticipeze ce va face mai departe posesorul, si ar putea, spre exemplu, sa deschida in avans aplicatia pentru camera foto, in caz ca acesta va dori sa faca o poza.

Woodside a dat de inteles ca telefonul va fi disponibil spre vanzare spre sfarsitul anului, la un pret mai mic decat iPhone 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Google telefon rival iPhone, #Google smartphone rival iPhone, #Google telefon, #Google smartphone, #Google lansare Moto x , #stiri Google