Google, presat sa rezolve problema cuvantului "evreu"

Joi, 24 Mai 2012, ora 23:40
3612 citiri
Google, presat sa rezolve problema cuvantului "evreu"

Cuvantul "evreu" apare uneori in completarea numelor de personalitati care sunt introduse in motorul de cautare Google, in momentul in care se efectueaza interogarile. Asociatiile anti-rasiste din Franta doresc ca acest cuvant sa nu mai fie adaugat.

Miercuri, Tribunalul din Paris a desemnat un mediator care incearca sa solutioneze disputele dintre Google si organizatiile anti-rasiste care cer motorului de cautare sa renunte la adaugarea automata a cuvantului "evreu", la numele personalitatilor ce fac obiectul cautarilor pe Internet. Data audierilor a fost fixata pe 27 iunie, informeaza Le matin.

Asociatiile anti-rasiste sustin ca tot mai multi utilizatori se confrunta ca aceasta adaugare a cuvantului "evreu", furnizata de functia "Google Autocomplete", pe care ei nu o solicita, si care reprezinta o informatie nerelevanta in ceea ce priveste personalitatile din lumea politica, a afacerilor sau din mass-media.

Un purtator de cuvant al companiei Google din Franta, a precizat ca aceste "rezultate sunt generate intr-o maniera automata, pe baza unor criterii pur algoritmice si corespund interogarilor introduse de utilizatori".

"Google nu stabileste aceste cereri in mod manual. Toate interogarile furnizate de functia Autocomplete, au fost deja solicitate de catre utilizatorii Google", precizeaza acelasi purtator de cuvant.

In cazul in care nu se ajunge la un acord intre parti in urma medierii, cazul va ajunge in instanta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Google renuntare cuvant evreu in interogari, #dispute Google organizatii antirasiste, #mediere Google organizatii antirasiste Franta , #stiri Google