Ziare.com

Google: Prima tableta Nexus, pe rampa de lansare

Sambata, 17 Martie 2012, ora 22:05

   

Google: Prima tableta Nexus, pe rampa de lansare
Google intentioneaza sa lanseze primul dispozitiv tableta din familia Nexus, realizat in colaborare cu Asus, evenimentul fiind asteptat cu viu interes pe piata de profil in decurs de cateva luni.

Zvonurile vizand posibila aparitie a unei tablete purtand semnatura Unchiului G nu sunt tocmai noi, diverse ipoteze legate de un astfel de proiect fiind deja vehiculate online de mai bine de un an, relateaza Webnews.

Noutatea consta insa in confirmarea recenta a elaborarii proiectului "Nexus Tablet", in colaborare cu Asus, compania careia-i va fi incredintata sarcina productiei dispozitivului.

Potrivit sursei citate, Google a optat pentru un device mai putin performant decat se preconiza initial, acordand o majora importanta factorului de pret, menit sa atraga cat mai multi cumparatori inca de la lansare.

In absenta unui chip Tegra 3 si cu un display de 7 inchi, prima tableta Google din familia Nexus ar putea fi oferita la un pret de 149 de dolari, fata de ipoteza initiala potrivit careia dispozitivul ar fi costat intre 199 si 249 de dolari.

Dispozitivul reprezinta, fara indoiala, raspunsul oferit de Google provocarilor lansate de rivalii Apple si Amazon, care si-au castigat o buna parte din preferintele consumatorilor, tentati sa se orienteze fie catre performantele demonstrate de iPad, fie catre solutia mai putin costisitoare, oferita de Kindle Fire.

In paralel, alternativele avansate de ceilalti jucatori importanti de pe scena tehnologica de profil nu sunt deloc de neglijat, astfel incat Google se grabeste sa se inscrie la randul sau in cursa, cu propria tableta Nexus, la un pret cat mai accesibil, subliniaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5578 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor