Google publica cererile de cenzura ale guvernelor

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 15:55
1150 citiri
Google publica cererile de cenzura ale guvernelor

Google a lansat un nou serviciu, Government Requests, care va oferi informatii despre numarul de cereri de cenzura initiate de guvernele din toata lumea.

Noul serviciu, lansat pe blogul oficial al Google, a fost creat pentru a creste gradul de transparenta la nivelul companiei. Google va oferi informatii din perioada iulie-decembrie 2009, urmand ca statisticile sa fie actualizate o data la sase luni.

"Principiul liberei exprimari se aplica si in cazul Internetului - unul din cele mai importante modalitati de exprimare libera din lume. Insa cenzura guvernamentala creste rapid: de la blocarea si filtrarea unor site-uri, la sentinte judecatoresti care limiteaza accesul la informatie si legislatie care forteaza companiile sa cenzureze continutul", arata Google.

Google primeste in mod regulat cereri de eliminare a continutului de pe site-uri, se mai arata in anuntul companiei.

"Bineinteles multe dintre aceste cereri sunt legitime, cum ar fi cereri pentru inlaturarea pornografiei cu minori. Primim si cereri din partea organelor de aplicare a legii pentru anumite date ale utilizatorilor. Marea majoritate a acestor cereri sunt legitime si informatiile sunt necesare pentru anchetele juridice, adauga reprezentantii companiei.

Compania precizeaza ca incearca sa aiba politici transparente, anuntand utilizatorii despre schimbarile care ii pot afecta sau despre inlaturarea continutului de pe site-uri.

"Statisticile pe care le facem publice cresc transparenta si reflecta numarul total de cereri pe care le-am primit, in functie de zona de jurisdictie. Facem public si numarul de cereri de eliminare a continutului la care nu ne-am conformat. Desi nu putem da mai multe detalii despre cererile privind datele personale ale utilizatorilor, intentionam sa le publicam in viitor", anunta Google.

Compania adauga ca datele publicate nu pot oferi o imagine in ansamblu, in conditiile in care o singura cerere poate viza unul sau mai multe URL-uri.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Google, #Google cereri cenzura, #cenzura Google , #stiri Google