Ziare.com

Google risca amenda in Franta - scandal pe securitatea datelor

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 12:45

   

Google risca amenda in Franta - scandal pe securitatea datelor
Franta a amenintat, joi, Google cu o amenda de pana la 150.000 de euro, in cazul in care gigantul IT nu isi aliniaza procedurile de securizare a datelor cu legislatia franceza. Termenul limita impus de francezi este de trei luni.

Intr-o miscare prin care Franta spera ca va fi urmata si de alte state europene, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Protectia Datelor au declarat ca gigantul IT nu a reusit in SUA sa ofere asigurari suficiente cu privire la siguranta stocarii si folosirii datelor pe care le obtine de la utilizatori, potrivit Eubusiness.

"Informatiile primite pe aceasta tema pana acum au fost mult prea vagi", a declarat Isabel Falque-Pierrotin, presedintele CNIL.

Ea a spus ca Google trebuie sa stabileasca o limita clara cu privire la durata de timp in care se pot stoca datele si sa solicite aprobarea prealabila de la utilizatori inainte de a instala cookie-uri pe dispozitivele lor.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Solicitarile Frantei vin dupa ce Google a introdus anul trecut o noua politica de confidentialitate ce-i permite sa urmareasca activitatea utilizatorilor de pe motorul de cautare, pe Gmail, platforma de socializare Google + si alte servicii din proprietatea sa, inclusiv YouTube.

Reprezentantii Google au declarat, insa, ca politica lor de confidentialitate respecta legislatia europeana.

F.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 178 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor